„Atlanto” futbolininkų šuolis aukštyn

Šeimininkai nešventė nė vienos pergalės po trumpos pertraukos atnaujintame šalies A lygos futbolo čempionate. XII turas tapo išskirtinis ir tuo, kad net trys futbolininkai pasiuntė kamuolį į savo komandos vartus.

Po šio turo didelį šuolį A lygos lentelėje padarė Klaipėdos „Atlantas”, jis iš šeštosios vietos pakilo į trečiąją. Tai nulėmė klaipėdiečių pergalė 2:1 Šilutėje ir sostinės „Vėtros” lygiosios 1:1 savo stadione su „Šiaulių” futbolininkais. „Atlantas” ir „Vėtra” turi po 18 taškų. Visiškai toks pat yra ir abiejų komandų įmuštų bei praleistų įvarčių santykis, bet klaipėdiečiams aukštesnę vietą lentelėje lemia laimėtos tarpusavio varžybos.

Po rungtynių su šiauliečiais „Vėtros” klubo vadovai galėjo guostis nebent tuo, kad komanda galbūt neparodė visų savo galimybių varžybas stebėjusiems Airijos „Shelbourne” klubo atstovams. Su šia airių komanda „Vėtra” birželio 18 dieną namie žais Intertoto taurės turnyro pirmą mačą.

Čempionato lyderis „Kaunas”, įveikęs Kėdainių „Nevėžį”, kuris po Mariaus Činčiko įvarčio 3-ią minutę buvo išsiveržiąs į priekį, iškovojo 11-ą pergalę. Šalies čempionas Panevėžio „Ekranas” Marijampolėje 4:1 sutriuškino „Sūduvą”.

„Tai buvo geriausios komandos sužaistos rungtynės šį sezoną. Galėjome laimėti ir didesniu skirtumu. Dar du kartus kamuolys pataikė į marijampoliečių vartų virpstą”, – pabrėžė „Ekrano” vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

UEFA taurės turnyre dalyvausiančios „Sūduvos” vadovai komandai intensyviai ieško puolėjo, nes traumas yra patyrę Andrius Urbšys ir brazilas Ottavio Braga. Peržiūrai į Marijampolę buvo atvykęs puolėjas iš Čekijos.

Sostinės klubų „Žalgirio” ir „Vilniaus” derbis baigtas 1:1, bet „Vilniaus” komandos vadovai ketino užprotestuoti šių rungtynių rezultatą. Šios ekipos atstovų nuomone, jau per kompensuotą teisėjo laiką „Žalgirio” komandos futbolininkas Igoris Morinas išlyginamąjį įvartį įmušė iš nuošalės. Vis dėlto dauguma rungtynes stebėjusių specialistų buvo įsitikinę, kad įvartis įskaitytas teisingai, nes „Vilniaus” komandos gynėjai suklydo darydami dirbtinę nuošalę. Jau po rungtynių kaunietis arbitras Viktoras Chileckis už necenzūrinius įžeidinėjimus raudoną kortelę parodė „Vilniaus” komandos vartininkui iš Lenkijos Maciejui Kijewskiui.

Turo statistika

ŽALGIRIS – VILNIUS 1:1 (0:0). Įvarčiai: 0:1 Mulleris (80), 1:1 Morinas (90+1). Po rungtynių raudona kortelė parodyta Kijewskiui („Vilnius”).

NEVĖŽIS – KAUNAS 1:3 (1:2). Įvarčiai: 1:0 Činikas (3), 1:1 Slepakovas (7, į savo vartus), 1:2 Beniušis (41), 1:3 Pehličius (89).

SŪDUVA – EKRANAS 1:4 (0:1). Įvarčiai: 0:1 Samusiovas (18, į savo vartus), 1:1 Jasaitis (50), 1:2 Klimavičius (64), 1:3 Varnas (69), 1:4 Lukšys (75).

ŠILUTĖ – ATLANTAS 1:2 (0:1). Įvarčiai: 0:1 Poliakovas (33), 0:2 Morozovas (77), 1:2 Grigalevičius (87).

VĖTRA – ŠIAULIAI 1:1 (1:0). Įvarčiai: 1:0 Preikšaitis (30, iš 11 m), 1:1 Sasnauskas (69, į savo vartus).

Čempionato lentelė

Rezultatyviausi žaidėjai: I.Galiūza („Šiauliai) – 7, Savėnas („Ekranas”), Velička („Kaunas”) – po 6, Kuznecovas („Vėtra”), Pehličius, Ivaškevičius (abu – „Kaunas”) – po 5.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.