VGTU rektoriumi antrajai kadencijai išrinktas prof. Romualdas Ginevičius

Š. m. birželio 7 dieną, trečiadienį, 15val. Vilniaus Gedimino technikos universitete įvyko Senato posėdis, kuriame šios aukštosios mokyklos rektoriumi antrajai kadencijai (penkeriems metams) išrinktas prof. habil..dr. Romualdas Ginevičius. Posėdyje dalyvavo 48 iš 50 Senato narių. Už profesorių Romualdą Ginevičių balsavo 43 nariai, 3 buvo prieš ir 2 susilaikė.
Rektorius prof. Romualdas Ginevičius yra VGTU (tuometinio VISI) auklėtinis. Su šia aukštąja mokykla susijusi didžioji jo gyvenimo dalis. 1964-1969 m. čia studijavo statybos ekonomikos ir organizavimo specialybę. Gavęs statybos inžinieriaus-ekonomisto diplomą, 1969 m. įstojo į aspirantūrą, 1975 m. sėkmingai apgynė daktaro disertaciją, po poros metų gavo mokslinį docento vardą. Vėliau dirbo Statybos ekonomikos fakulteto prodekanu, Ekonomikos katedros vedėju, dėstė įmonės ekonomikos, rinkos ekonomikos ir nekilnojamojo turto ekonomikos disciplinas. 1993 m. įkūrus Verslo vadybos fakultetą, išrenkamas šio fakulteto dekanu. 1997 m. tapo habilituotu daktaru, 1999 m. jam suteiktas profesoriaus vardas. 2001 m. buvo išrinktas Senato pirmininku. 2002 m. tapo VGTU rektoriumi, taip pat Įmonių ekonomikos ir vadybos katedros vedėju. Vadovaudamas VGTU jis pasižymėjo kaip puikus strategas ir geras vadybininkas.
Prof. Romualdas Ginevičius yra Tarptautinės informatikos akademijos narys, Šiaurės informatikos akademijos (Vokietija) viceprezidentas, dalyvauja įvairių tarptautinių asociacijų, draugijų veikloje. Parašė dešimtis knygų, monografijų, vadovėlių, daugybę mokslinių straipsnių.
Profesorius bendradarbiauja su Brno, Varšuvos, Poznanės, Štutgarto, Leipcigo, Straizundo ir kitų miestų mokslininkais, dalyvauja ir skaito pranešimus tarptautinėse konferencijose.
Vedęs, turi du sūnus. Žmona dirba VGTU, vienas sūnus stomatologas, kitas – studentas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.