Degtinėje „konservuotų” ananasų nuteistasis negavo

Antradienį tikrindami vienam suimtajam atneštą perduoti siuntinį Šiaulių tardymo izoliatoriaus pareigūnai aptiko, kaip įtariama, degtinės. Ji buvo supilstyta į konservuotų vaisių skardines.
Birželio 6-osios popietę į tardymo izoliatorių atvykęs jaunas vaikinas paprašė vienam suimtajam perduoti siuntinį. Svečias užpildė prašymą, pateikė asmens tapatybės pažymėjimą ir padavė lauktuves. Krepšyje buvo sportinis kostiumas, cigarečių, batonas ir trys skardinės konservuotų ananasų.
Siuntinio turinį tikrinusiam prižiūrėtojui įtarimą sukėlė vieno litro talpos skardinė konservuotų vaisių. Sprendžiant iš etiketės, joje turėjo būti ananasai. Nuplėšęs etiketė pareigūnas skardinės šone aptiko užlituotą skylutę. Atidarius skardinę iš jos tvokstelėjo stiprus alkoholio kvapas. Viduje buvo pjaustytų ananasų, tačiau jie buvo užpilti ne sirupu, o, kaip įtariama, degtine.
Alkoholinio gėrimo buvo pripilta ir į dvi kitas skardines.
Tardymo izoliatoriaus pareigūnai sulaikė ir apklausė vaikiną, atnešusį degtinėje konservuotų ananasų. Šiaulietis 18 metų Arminas Nemaniūnas teigė, kad suimtajam perduoti siuntinį už užmokestį jo paprašęs nepažįstamas vyriškis.
Po apklausos A. Nemaniūnas buvo perduotas policijos pareigūnams. Už nuteistiesiems ir suimtiesiems draudžiamų daiktų perdavimą numatyta administracinė atsakomybė – bauda nuo 100 iki 250 litų.
Degtinė su ananasais buvo skirta suimtajam 18 metų Ridui Labinui. Prieš mėnesį Šiaulių miesto apylinkės teismas šį šiaulietį pripažino kaltu dėl vagystės ir skyrė jam vienerių metų ir vienuolikos mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Tačiau net keturis kartus teisto, bet ligi šiol nė karto laisvės atėmimo bausmės neatlikinėjusio R. Labino išgabenti į pataisos namus neskubama. Dėl dar vienos vagystės yra atliekamas ikiteisminis tyrimas, ir teismo nutartimi šiaulietis suimtas iki rugsėjo 1 dienos.
Įdomi detalė: abu aštuoniolikmečiai šiauliečiai yra gimę to paties mėnesio tą pačią dieną.
Jau penki mėnesiai, kai nuteistieji, atliekantys bausmę laisvės atėmimo vietose, prarado teisę gauti pašto bei perduodamus siuntinius. Tačiau šis įstatymo pakeitimas netaikomas suimtiesiems, kurie laikomi tardymo izoliatoriuose ir kuriems apkaltinamasis teismo nuosprendis dar neįsiteisėjo. Tokių asmenų laikymo sąlygas reglamentuoja ne Bausmių vykdymo kodeksas, kurio pakeitimo ir papildymo įstatymą Seimas priėmė daugiau kaip prieš metus, o Kardomojo kalinimo įstatymas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.