„Al-Jazeera” nori transliuoti Lietuvoje

Regioninės televizijos „Balticum” programų direktorius Vladas Straupas sako, kad žiūrovams būtų įdomesnis dar vienas humoro kanalas nei prieštaringai vertinamo Kataro palydovinės televizijos kanalo „Al-Jazeera” transliuojamos laidos.

„Al-Jazeera” siekia ne tik rodyti savo programas Baltijos šalyse, bet ir nori atdaryti atstovybes Vilniuje bei Rygoje. Apie tai šios televizijos atstovai žada kalbėti nuo vakar mūsų šalies sostinėje vykstančioje Lietuvos kabelinių televizijų konferencijoje.

Pasak „Balticum” TV vadovo V. Straupo, siūlymų dėl retransliacijos iš „Al-Jazeera” vadovybės sulaukta dar prieš tris mėnesius.

„Oficialaus sprendimo dėl atsisakymo bendradarbiauti su šia televizijos kompanija dar nepriėmėme, tačiau kol kas nematau poreikio partnerių sąraše turėti būtent tokį kanalą”, – „Vakarų ekspresui” sakė V. Straupas.

Jo teigimu, abejoti „Al-Jazeera” verčia ne tik kanalo pavadinimas, bet ir formatas: „Ar mūsų tautiečiams labai reikalinga islamo propaganda? Jau geriau rodyti žmonėms dar vieną humoro kanalą.”

V. Straupo teigimu, kabelinė televizija „Balticum”, priimdama sprendimus, kokius kanalus rodyti savo žiūrovams, pirmiausia galvoja, ar tai bus įdomu: „Savo siūlymus mums teikė ne tik „Al-Jazeera”, bet ir keli kinų bei korėjiečių kanalai.”

Palydovinis televizijos kanalas „Al-Jazeera” visame pasaulyje išgarsėjo savo reportažų iš Afganistano, Irako ir Irano dėka, jis transliavo išskirtinius teroristo Nr. 1 Osamos bin Ladeno ir kitų radikalių musulmoniškųjų organizacijų atstovų pasisakymus.

Į Baltijos šalis siekianti įžengti „Al-Jazeera” vietines kabelines televizijas nori sudominti nuo rudens pradedamu transliuoti nauju tarptautiniu žinių kanalu. Tvirtinama, esą jis konkuruos su BBC ir CNN.

Priminsime, kad prieš kelis mėnesius Radijo ir televizijos komisija Lietuvos kabelinės televizijoms uždraudė retransliuoti valstybinį Baltarusijos televizijos kanalą. Minskas į tai reagavo grasindamas Lietuvai santykių paaštrėjimu ir apkaltino Vilnių pataikavimu Vašingtonui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.