Naujakuriams – dviguba hidraulinių bandymų našta

Šilumos tinklų hidraulinius bandymus atliekanti AB „Klaipėdos energija” vėl užsitraukė gyventojų nemalonę: daugiabučio Gandrališkių kvartale gyventojai siunta, kad bendrovė juos be karšto vandens paliko ne vieną, kaip žadėjo, o visas dvi savaites.

Gegužės 15-19 dienomis, kai „Klaipėdos energija” paskelbė atliksianti bandymus nuo Kauno gatvės iki šiaurinės miesto dalies, neseniai pastatyto daugiabučio Kuosų g. 16 gyventojai susitaikė, kad tą savaitę jie, kaip ir kita pusė miesto gyventojų, karšto vandens neturės.

Tačiau pirmadienį bendrovei pradėjus hidraulinius bandymus nuo Kauno gatvės į pietinę miesto dalį, karštas vanduo iš Gandrališkių naujakurių ir vėl buvo atimtas.

„Visi esame labai pasipiktinę, – mūsų dienraščiui teigė vienas namo gyventojas Darius. – Kodėl mes turime kentėti dvigubai?”

Apie tai iš „Vakarų ekspreso” sužinojęs „Klaipėdos energijos” Šilumos tiekimo departamento direktorius Leonardas Jokubauskas nustebo: „Taip negali būti”, – ir pridūręs, kad „prie komforto labai greitai priprantama”, nutarė pasiaiškinti su dispečeriu.

Po pokalbio su dispečeriu L. Jokubauskas sakė: „Nieko mes neatjungėme. Namas nebaigtas statyti, matyt, jį statanti organizacija paskaitė apie tai laikraštyje ir per klaidą patys vandenį užsuko”, – teigė „Klaipėdos energijos” darbuotojas.

Gandrališkių kvartalą statančios bendrovės „Plienas” atstovas tikino priešingai – esą susipainiojusi pati „Klaipėdos energija”. Įmonė apie planuojamus hidraulinius bandymus buvo informuota abu kartus. „Plieno” atstovai daro išvadą, kad „Klaipėdos energija” susipainiojo todėl, kad nesusitarė, kuriai teritorijai – nuo Kauno g. į šiaurę ar į pietus – Kuosų g. daugiabutį, esantį šalia tos ribos, priskirti.

Tuo tarpu dar daugiau gyventojų kamuoja kitas rūpestis – antradienį „Klaipėdos energijai” tęsiant hidraulinius bandymus, įvyko avarija magistralinėje šilumos trasoje Vingio gatvėje, kuri sukėlė abejonių, ar išties dalis klaipėdiečių karštu vandeniu vėl galės naudotis nuo šiandien vakaro, o visi likusieji – nuo penktadienio, kaip žadėjo „Klaipėdos energija”. Vakar visą dieną darbininkai šalino vamzdynų gedimus.

„Defektai nustatyti ir jie bus likviduoti”, – sakė L. Jokubauskas.

Magistralinės trasos vamzdynai ties Vingio prekybos centru neatlaikė didelio spaudimu ir ėmė trūkinėti.

„Gedimas nėra labai didelis, bet čia yra daug vartotojų, todėl metėme dideles pajėgas jam pašalinti”, – komentavo L. Jokubauskas.

„Klaipėdos energijos” atstovas ramina gyventojus, kad tai tesėti jiems duoto pažado nesutrukdys – karštas vanduo vienus pasieks jau šiandien, o kitus – rytoj.

Tai didžiausias hidraulinių bandymų metu nustatytas gedimas, bet ne vienintelis. Šiandien bus tvarkomi kvartalo tinklai ir Taikos prospekte, ties Žardės mikrorajonu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.