Vokietijos futbolo rinktinė – favoritė ar autsaiderė?

Tarp pagarbos ir simpatijos, baimės ir nuolankumo, vilties ir panikos. Taip galima apibūdinti vokiečių nuotaikas prieš pasaulio futbolo čempionatą.

Tris kartus (1954 m., 1974 m., 1990 m.,) pasaulio čempione tapusios Vokietijos rinktinės fanai nežino, ko tikėtis iš trenerio Jurgeno Klinsmanno. Futbolo specialistai nėra vieningi – vieni Vokietijos rinktinę mato favoritų, kiti – autsaiderių gretose.

Tačiau visi pripažįsta, kad nors dabartinėje komandoje ir nėra tokių talentingų žaidėjų, kokius Vokietijos rinktinė turėjo 1970 – 1990 metais, sėkmę J.Klinsmanno auklėtiniams gali garantuoti laiko patikrintos vertybės – kovotojų dvasia ir disciplina komandoje. Tik tokiu keliu žengiant galima pasiekti aukštumų.

J.Klinsmannas puikiai supranta, kad šalies sirgaliai laukia tik pergalių.

„Sirgaliai suvokia, kad jie mums reikalingi. Jie tarsi dvyliktasis rinktinės žaidėjas stadione. Tikiuosi, kad sirgaliai suteiks mums papildomos energijos čempionato metu”, – kalbėjo J.Klinsmannas.

Nors kritikos strėlių Vokietijos rinktinei ir nepavyko išvengti, ši komanda gali tapti viena iš rimčiausių pretendentų į pasaulio čempiono titulą.

„Mes tikime, kad J.Klinsmannas ir rinktinės kapitonas M.Ballackas per artimiausias savaites įrodys, kad jie yra jėga, su kuria reikia skaitytis. Jei žaidėjai kovos išvien, jie sudarys tokią komandą, kuri įveiks Brazilijos rinktinę”, – Vokietijos rinktinės galimybėmis tiki vienas iš D.Britanijos laikraščių.

J.Klinsmanas pareiškė liksiąs poste, jei jo vadovaujama komanda sėkmingai pasirodys planetos pirmenybėse. Bet jeigu čempionato šeimininkų svajonės iškovoti svarbiausią futbolo trofėjų bus paskandintos jau po pirmojo etapo, Vokietijos futbolo lauks radikalių permainų metas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.