Pabrangusios kelionės keliautojų neatbaidė

Kelionių organizatorių siūlomos kelionės lėktuvu nuo birželio 1-osios pabrango 100 litų – toks dabar yra lėktuvų degalų mokestis. Tačiau norinčiųjų keliauti jis neišgąsdino.

Padidėjęs mokestis yra vienodas visoms kelionių kategorijoms bei viešbučių klasėms. Analogišką degalų mokestį yra įvedusios ir Vakarų Europos turizmo agentūros. Tiesa, antkainis negalioja tiems keliautojams, kurie kelialapius spėjo nusipirkti iki birželio 1 dienos.

Klientų nesumažėjo

Kelionių agentūros „West Express” Panevėžio filialo konsultantė Violeta Pauliukaitė teigia, kad pabrangus kelionėms klientų nesumažėjo, nes daugelis keliones buvo užsisakę, kol dar nebuvo papildomo mokesčio, tačiau ir per pirmąsias birželio dienas keliaujančiųjų nesumažėjo”. Pasak jos, degalų mokesčio buvo galima tikėtis.

„Tai nebuvo staigmena, todėl mes jau prieš tai perspėdavome klientus, jog ateityje gali atsirasti degalų mokestis”, – kalbėjo „West Express” konsultantė.

„Baltic Travel Service” kelionių pardavimo vadybininkė Raimonda Janevičiūtė taip pat pritarė, kad padidėjusios kainos žmonių pasiryžimui pirkti kelionę ar ne didelės įtakos neturės.

„Nemanau, kad šimtas litų kažką pakeis, – PB sakė specialistė. – Tai jau ne pirmas kartas, kai yra įvedamas degalų mokestis – jis jau buvo ir pernai. Šiuo metu tikrai nejaučiame, kad klientų būtų sumažėję”.

Populiariausia – Turkija

Ir šiemet populiarumo tarp keliautojų nepraranda Turkija – ši šalis vėl yra viena lankomiausių.

Pasak „West Express” kelionių konsultantės V.Pauliukaitės, daugelį keliautojų į Turkiją vilioja ne tik labai patraukli kelialapių kaina, bet ir vietos gamta.

Labai patrauklų pasiūlymą siūlė ir kelionių agentūra „Baltic Travel Service”. Čia į Turkiją buvo galima nuvykti tik už 390 litų. Tačiau prasidėjus kelionių sezonui kainos padidėjo gerokai ir už tokią sumą dabar į Turkiją jau nebenuvažiuosi.

Keliautojai taip pat dažnai renkasi ir keliones į Tunisą, o šiemet itin populiari tapo ir Kretos sala.

Renkasi pagal galimybes

Vienas pigesnių kelionių, tačiau su visais patogumais, galima užsisakyti už 900 litų, o už prašmatnius ir egzotiškus maršrutus – tokius kaip į Braziliją ar Meksiką, tenka pakloti apie 7000 litų ir daugiau.

Kelionių agentūrų specialistai tikina, kad panevėžiečiai poilsį renkasi pagal savo galimybes.

„Keliautojai keliones renkasi pagal savo finansinę padėtį. Viskas priklauso nuo to, kiek jie pasiruošę skirti pinigų kelionėms. Vėl dėlto daug kas priklauso nuo to, į kokią šalį jie vyksta, kokį viešbutį užsisako ir panašiai”, – kalbėjo „West Express” konsultantė V.Pauliukaitė.

Keliautojų daugėja

Pasak kelionių agentūrų vadybininkų, keliautojų daugėja.

„Palyginti su keliais pastaraisiais metais, tendencija auga. Nors šiais metais praėjo dar tik pusmetis, tačiau pastebime, kad nuolat keliaujančiųjų daugėja”, – PB tvirtino „Baltic Travel Service” kelionių pardavimo vadybininkė R.Janevičiūtė.

Klientų stygiumi nesiskundžia ir kitos agentūros.

„Tikrai norinčiųjų keliauti daugėja. Poilsiauti užsienyje norinčiųjų ratas plečiasi”, – dienraščiui sakė agentūros „West Express” kelionių konsultantė V.Pauliukaitė.

Į keliones vyksta ne tik pavieniai asmenys, šeimos, bet ir didesnės žmonių grupės.

Reguliarūs reisai nebrangs

Keliautojus iš Lietuvos „Tez Tour” skraidina užsakomaisiais aviakompanijų „flyLAL” ir „Aurela” lėktuvais.

„flyLAL” nurodė, kad sutartyse su lėktuvus užsakančiomis kelionių agentūromis yra punktas apie degalų išlaidas, kurias jos turi pačios atlyginti. Pabrangus degalams, kuriuos Vilniaus oro uostas perka iš „Mažeikių naftos”, didėja ir kelionių agentūrų išlaidos.

„flyLAL” skaičiavimais, nuo 2004 metų aviacinių degalų kainos išaugo 2-2,5 karto. Tačiau skrydžius iš Lietuvos aptarnaujančios oro bendrovės, skirtingai nei kelionių agentūros, degalų mokesčio neturėtų įvesti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.