Krepšininkai deda parašus ant sutarčių

Pastaruoju metu sklandžiusius gandus apie žaidėjų perėjimus pradeda pakeisti sutarčių pasirašymai. Giedrius Gustas, nesulaukęs „Žalgirio” kvietimo, nutarė priimti Maskvos srities „Spartak” klubo pasiūlymą.

Eurelijus Žukauskas kitą sezoną vilkės Vilniaus „Lietuvos ryto” marškinėlius.

V.Ginevičius lieka „Žalgiryje”

Rygos „Barons-LU” komandai atstovavęs Giedrius Gustas ilgai laukė žinių iš Kauno „Žalgirio”. 26 metų gynėjas „Kauno dienai” buvo sakęs, kad pirmenybę teiktų savo gimtojo miesto ekipai, kurioje pradėjo karjerą. Tačiau „Žalgirio” vadovai nutarė pasilikti Vidą Ginevičių, kuris taip pat norėjo likti komandoje. Vakar sutartis su V.Ginevičium buvo pratęsta dar vienam sezonui. 28 metų gynėjas Kauno komandoje su trumpomis pertraukomis žaidė šešis sezonus.

Maskvos srities „Dinamo” komandą, kuriai kitą sezoną atstovaus G.Gustas, treniruoja Rūtenis Paulauskas. Klubas su juo pratęsė sutartį dar dvejiems metams. „Dinamo” praėjusį sezoną žaidė ir gynėjas Andrius Giedraitis. Rusijos superlygos reguliarųjį sezoną „Dinamo” baigė šeštoje vietoje, o ketvirtfinalyje pralaimėjo kitai Maskvos srities ekipai – „Chimki”.

R.Javtoką pakeis E.Žukauskas

Vakar paaiškėjo, kad Eurelijus Žukauskas kitą sezoną grįš į Lietuvą. Vilniaus „Lietuvos ryte” jis pakeis Robertą Javtoką.

Rugpjūtį 33-iąjį gimtadienį švęsiantis 216 cm ūgio E.Žukauskas šį sezoną priklausė Pirėjo „Olympiakos” (Graikija) komandai, tačiau dėl sunkios peties traumos buvo priverstas praleisti beveik visą sezoną. Jis spėjo sužaisti tik dvejas Graikijos čempionato rungtynes. Dėl to „Olympiakos” klubas nutraukė su juo sutartį, kuri turėjo galioti ir 2006-2007 metais.

A.Sireika išskrido į Kazanę

Rusijoje dar vienam sezonui lieka Saulius Štombergas ir Kšyštofas Lavrinovičius. Bent taip skelbia Kazanės „Uniks” klubas, kuriam abu Lietuvos krepšininkai atstovavo praėjusį sezoną. Abu krepšininkai išrinkti į trečiąjį Rusijos superlygos penketą.

„Uniks” ekipoje gali atsidurti dar vienas lietuvis – treneris Antanas Sireika. „Uniks” prezidentas Jevgenijus Bogačiovas neslėpė, kad labiausiai tikisi už komandos vairo matyti būtent Lietuvos specialistą.

Lietuvos rinktinės strategas praėjusios savaitės pabaigoje „Kauno dienai” sakė, kad kol kas jokių susitarimų nėra ir naujoji jo darbo vieta nėra žinoma. Tačiau ji gali paaiškėti jau netrukus – A.Sireika vakar išskrido į Kazanę.

Rusijos žiniasklaida teigia, kad į Stanislavo Jeriomino vietą pretenduoja net tik treneris iš Lietuvos, bet ir Trevizo „Benetton” strategas Deividas Blatas, buvęs Permės „Ural-Great” vyriausiasis treneris Sergejus Belovas ir Romos „Lottomatica” treniruojantis Svetislavas Pesičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.