Raseinių rajone sulaikyta cigarečių kontrabanda

Šeštadienį Raseinių rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo mikroautobusu gabentas stambus kontrabandinių cigarečių krovinys bei jį lydėjęs lengvasis automobilis.

Operacijos metu jungtinėms Šiaulių ir Pagėgių rinktinių operatyvininkų bei Specialiosios paskirties būrio pasieniečių pajėgoms įkliuvo ir trys asmenys, įtariami organizavę šio krovinio gabenimą.

Birželio 3 dieną VSAT operatyvininkai stebėjo Raseinių rajono keliu Eržvilkas – Raseiniai vykstantį mikroautobusą „Volkswagen Transporter”.

Turėta informacijos, kad šiuo automobiliu gali būti gabenamas neteisėtas krovinys. Rajoniniu keliu ramiai važiavęs automobilis, pravažiavęs posūkį, vedusį automagistralės Klaipėda – Vilnius link, stabtelėjo šalikelėje. Tuomet kelią jam užtvėrė VSAT operatyvininkai.

Mikroautobusą vairavęs aštuoniolikmetis vaikinas sulaikomas nesipriešino ir pateikė tvarkingus vairuotojo bei automobilio registracijos dokumentus.

Paaiškėjo, kad mikroautobuso salonas grūste prigrūstas pakuočių su cigaretėmis. Iš viso pasieniečiai rado 61 dėžę Rusijoje pagamintų cigarečių „Saint George Lights”. Visi 30 tūkstančių pakelių buvo paženklinti rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Turėdami informacijos, kad mikroautobusą dar lydėjo lengvoji mašina, operatyvininkai už maždaug 10 kilometrų, automagistralėje Klaipėda – Vilnius, sulaikė „Volkswagen Golf” automobilį. Juo vyko du 35 ir 27 metų vyrai, kurie sulaikomi, kaip ir mikroautobuso vairuotojas, nesipriešino.

Manoma, kad „Volkswagen Golf” saugojo kontrabandines cigaretes gabenusį „Volswagen Transporter” ir atliko žvalgo funkcijas.

Mikroautobusas ir kontrabandinių cigarečių krovinys saugomi VSAT Šiaulių rinktinėje. Šio padalinio pareigūnai dėl kontrabandos pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Sulaikytieji uždaryti į policijos areštines.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.