Ekspertai siūlo investuoti papildomus 85 mln. litų, kurie atsiras sumažinus gyventojų pajamų mokestį

Šių metų liepos 1 dieną Lietuvoje nuo 33 iki 27 proc. sumažinus gyventojų pajamų mokestį, darbuotojų kišenėse kas mėnesį papildomai atsiras apie 85 mln. litų.

Didžiausio Lietuvoje komercinio SEB Vilniaus banko prezidento patarėja Julita Varanauskienė rekomenduoja išnaudoti šią progą ir pradėti taupyti arba investuoti.

„Yra didelė tikimybė, kad maždaug 6 proc. padidėjusių pajamų daugiausia gyventojų skirs vartojimui, tačiau šios lėšos didesnės įtakos gyvenimo kokybei neturės. Tuo tarpu jas skyrus investavimui ar taupymui, ypač ilgesnį laiką, šie pinigai galėtų reikšmingai padidinti šeimos finansinį turtą”, – sakė J. Varanauskienė.

Pasak jos, nedideles sumas patartina investuoti į ilgalaikio investavimo priemones, taip pat verta rinktis priemones, kurioms valstybė taiko mokesčių lengvatas – trečiosios pakopos pensijų fondus ar gyvybės draudimą.

SEB Vilniaus banko prezidento patarėjos teigimu, renkantis investavimo kryptį, ypač kai kalbame apie ilgalaikį investavimą, rekomenduojama rinktis pelningesnes, bet rizikingesnes investicijų kryptis, pavyzdžiui, investicijas į akcijas.

Tačiau J. Varanauskienė atkreipė dėmesį, kad pradedantieji neturėtų neapdairiai investuoti visų savo ilgalaikiam investavimui skirtų pinigų į dabar ypač populiarius Rytų Europos, Rusijos ar Lotynų Amerikos regionus.

„Pradedantiesiems reikėtų derinti šias rizikingesnes investicijas su investicijomis į išsivysčiusių pasaulio šalių rinkas arba rinktis gyvybės draudimo investavimo į pasaulio vertybinių popierių rinkas kryptis, pensijų ar investicinius fondus”, – teigė banko prezidento patarėja.

Anot jos, nors pastarųjų mėnesių vertybinių popierių rinkų korekcija – natūralus ir laikinas reiškinys, nulemtas labiau psichologinių nei fundamentalių ekonominių veiksnių, tai turėtų atkreipti investavimo galimybių ieškančių gyventojų dėmesį į stabilesnes investavimo galimybes.

Ekspertai prognozuoja namų ūkių santaupos ir toliau didės – vidutiniškai 30 proc. per metus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Ekspertai siūlo investuoti papildomus 85 mln. litų, kurie atsiras sumažinus gyventojų pajamų mokestį"

  1. Taupyklė

    O tie „ekspertai” negirdėjo, kiek brangs dujos, šiuma ir pan.? A pie kokius pinigus jie čia šneka?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.