Vaiką sukandžiojęs šuo vis dar neužmigdytas

Daugiau nei prieš mėnesį iškelta baudžiamoji byla klaipėdiečiams, kurių šuo žiauriai sužalojo penkiametę, gali būti nutraukta net nebaigus ikiteisminio tyrimo. Vaiko tėvams pasiūlyta samdytis advokatą ir patiems kreiptis į teismą.

„Vakarų ekspresas” rašė, balandžio 23 dieną Klaipėdos rajone, Kiškėnuose, sodų bendrijos „Viltis” kieme žaidusią mergaitę užpuolė ir smarkiai sužalojo Kaukazo aviganis.

Dėl vaiko galvoje padarytų septynių gilių žaizdų prireikė chirurgų įsikišimo.

Penkiametę sužalojusiam Kaukazo aviganiui nebuvo paskelbtas karantinas – jį šeimininkams leista laikyti namuose. Šuniui „areštas” neskirtas apeliuojant į tai, jog šeimininkai turi dokumentus, įrodančius, kad gyvūnas buvo paskiepytas nuo pasiutligės.

Sužalotojo vaiko tėvas Jevgenijus Miškevičius dienraščiui teigė, jog šį skaudų atvejį nagrinėjanti Klaipėdos rajono policijos tyrėja Rūta Girgždutaitienė nori nutraukti bylą agresyvaus keturkojo šeimininkams.

Beje, noro nutraukti tyrimą pareigūnė neslėpė ir prieš mėnesį. „Įstatyme yra numatyta galimybė susitaikyti”, – tąkart ji sakė „Vakarų ekspresui”.

„Pareigūnė mums sakė, kad byla veikiausiai bus nutraukta, – pasakojo J. Miškevičius. – Paaiškinusi, jog, teisininkų kalba, „padarytas netyčinis privataus asmens sužalojimas”, patarė patiems šuns šeimininkus paduoti į teismą.”

Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė spaudai Palmyra Martinkienė, paklausta, kuo remiantis gali būti nutraukta byla, paaiškino: „Pagal naująjį Baudžiamąjį kodeksą yra daug bylų, kurios yra „ant ribos”, t.y., kai iš baudžiamojo proceso pereinama į privatų kaltinimą”.

Byla, iškelta vaiką sužalojusio aviganio šeimininkams, yra būtent tokio tipo. Anot P. Martinkienės, tai nėra blogai, nes esą privačiose bylose yra didesnė tikimybė laimėti, o šioje byloje visos aplinkybės esančios nukentėjusiųjų pusėje.

„Vienintelis nepatogumas, jog iki teismo reikia turėti lėšų advokatui pasamdyti. Tačiau bylai laimėjus advokatui sumokėti pinigai bus priteisti iš vaiką sužalojusio šuns šeimininkų”, – sakė prokuratūros atstovė.

Miškevičiai ketina pasinaudoti šia galimybe. „Jau dabar esame pasirašę sutartį su advokatu. Šiuo metu jis mums teikia konsultacijas, susirašinėja su reikiamomis institucijomis”, – sakė sužalotosios mergaitės tėvas.

Vyriškis pabrėžė pirmiausia sieksiąs, kad būtų užmigdytas jo dukrą užpuolęs Kaukazo aviganis.

„Nesakau, kad šuns šeimininkus reikia sodinti į kalėjimą, tačiau už savo augintinio nepriežiūrą jiems turi būti skirta ne simbolinė, o normalaus dydžio piniginė bauda”, – kalbėjo J. Miškevičius.

Paklaustas, kaip šiandien jaučiasi nuo šuns nasrų nukentėjusi mergaitė, jis atsakė: „Dukra pasveikino tik fiziškai. Anastasijai atsirado ypatinga baimė šunims. Be to, jos nė akimirkai negalime palikti vienos.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.