Palangoje prasidėjo Baltijos Asamblėjos konferencija

Šiandien, birželio 2 d., Palangoje atidaryta Baltijos Asamblėjos konferencija „Baltijos valstybių pasirengimas stichinėms nelaimėms, jų padarinių prevencija ir valdymas”.

Baltijos Asamblėjos pirmininkas Valerijus Simulikas, pasveikinęs Baltijos Asamblėjos narius ir svečius, motyvavo konferencijos temą keldamas klausimą, ar mes pasirengę ir kaip pasirengę atremti stichines nelaimes.

Seimo Pirmininko pavaduotojas, Europos reikalų komiteto pirmininkas Vydas Gedvilas konferencijos atidarymo metu pabrėžė, kad piliečių saugumas yra viena svarbiausių regioninio bendradarbiavimo paskatų ir užduočių. „Saugus Baltijos jūros regionas, darni ir stabili aplinka piliečiams – tai mūsų politinė ir moralinė pareiga. Tam, kad krizės atveju galėtume padaryti viską dėl mūsų piliečių saugumo, pasirengimo darbus turime atlikti jau šiandien”, – teigė Seimo Pirmininko pavaduotojas.

V. Gedvilas akcentavo, jog politikų uždavinys – remti ir skatinti civilinio saugumo bendradarbiavimo iniciatyvas. „Turime pagalvoti apie teisinį ir praktinį pasirengimą, koordinavimo būdus, nes stichinės nelaimės sienų neturi. Europos raidos kontekste turime formuoti įsipareigojimus ir jų laikytis – kiekvienas savo ir gretimų tautų labui”, – sakė parlamentaras.

Seimo Pirmininko pavaduotojas V. Gedvilas taip pat paminėjo, jog turime plačiau ir giliau žiūrėti į mums, mūsų regionui ir kitiems mūsų kaimynams kylančius iššūkius. Valstybinių sienų nepažįstančias saugumo, aplinkosaugos ir kitas globalias problemas turėtume spręsti tiesdami bendradarbiavimo tiltus. „Baltijos Asamblėjos konferencijos formate inicijuota diskusija apie Baltijos valstybių pasirengimą stichinėms nelaimėms, jų padarinių prevenciją ir valdymą leidžia suderinti mūsų bendruosius tikslus siekiant regiono žmonių saugumo”, – kalbėjo V. Gedvilas.

Buvęs Šiaurės Tarybos pirmininkas Inge Lioningas (Inge Lønning), kalbėdamas konferencijos metu, pabrėžė, kad šio renginio tema labai svarbi Baltijos valstybėms, kadangi krizės, stichinės nelaimės neturi sienų. I. Lioningas akcentavo ir organizuoto nusikalstamumo grėsmę valstybei ir demokratijai, todėl, pasak jo, labai svarbu vykdyti tvirtą ir aktyvią kovą su terorizmu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Palangoje prasidėjo Baltijos Asamblėjos konferencija"

  1. xdx

    :oops:matosi i ji paziurejus, kad muilius ir tinginys

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.