Europos pirmenybėse – du vicečempionų titulai

Vengrijos sostinėje Budapešte vykusiame Europos karatė kiokušin jaunių ir suaugusiųjų čempionate Lietuvos jaunių rinktinė buvo laikoma viena favoričių ir šią poziciją patvirtino, dar kartą įrodžiusi, kad yra viena pajėgiausių komandų žemyne.

Šiose pirmenybėse iš viso dalyvavo per 350 sportininkų iš 26 Europos valstybių. Lietuvai varžybose atstovavo net 40 sportininkų – 23 jauniai ir 17 suaugusiųjų. Mūsiškių rinktinė kartu su ukrainiečiais, bulgarais ir vengrais dar neprasidėjus kovoms buvo įvardinta kaip viena iš turnyro favoričių.

Po 10 valandų trukusių kovų paaiškėjo, kad ne veltui.

Jauniai, iškovoję 16 apdovanojimų, komandinėje įskaitoje užėmė pirmąją vietą, o suaugusieji parsivežė 8 medalius – jų komanda, nusileidusi tik varžybų šeimininkams vengrams, liko antra.

Prie šių pasiekimų prisidėjo ir Klaipėdos karatė kiokušin klubo „Okinava” atstovai.

Vienintelis klaipėdietis, dalyvavęs jaunių varžybose – Aurimas Šimulis (sv. kat. iki 70 kg) tik finale pralaimėjo priešininkui iš Ukrainos, ir pirmajame savo tokio aukšto lygio turnyre iškovojo vicečempiono titulą.

Suaugusiųjų varžybos prasidėjo nuo kata (technikos demonstravimo) rungties moterų ir vyrų grupėse. Vienintelė Lietuvai atstovavusi klaipėdietė Diana Maciūtė pagerino savo asmeninį rezultatą ir mažajame finale iškovojo 7 vietą. Tai – aukščiausias Lietuvos moterų pasiekimas Europoje.

Sunkiasvorių (per 90 kg) gretose okinavietis Lukas Kubilius visuose etapuose įveikęs priešininkus iš Vengrijos, Kroatijos ir Ukrainos, pasiekė finalą, kuriame pralaimėjo aukštesniam ir sunkesniam varžybų šeimininkų atstovui D. Torokui.

Be Europos vicečempiono apdovanojimo, Lukas gavo dar vieną – skaldymo technikos (tamaševari) prizą už tai, kad rankomis suskaldė 19 medinių lentelių.

„Galima tik pasidžiaugti, kad „Okinavos” sportininkai ženkliai prisidėjo prie Lietuvos pergalės šiame čempionate”, – po turnyro klaipėdiečių pasirodymą čempionate apibendrino „Okinavos” prezidentė Jurgita Činauskaitė.

Be to, klubo prezidentė Europos čempionate pirmą kartą išbandė savo teisėjavimo įgūdžius tokio rango varžybose. Ji – pirmoji moteris Lietuvoje, gavusi tarptautinės kategorijos teisėjo licenciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.