Markizas ir Viliukas – vėl už grotų

Vakar nuosprendį dėl turto prievartavimo ir automobilio vagystės išklausė du pajūrio nusikalstamo pasaulio autoritetai – Markizas ir Viliukas.

Uostamiesčio pareigūnams žinomas nusikaltėlių autoritetas – palangiškis Arūnas Markevičius (gim. 1969 m.), pravarde Markizas, pataisos namuose praleis 3,5 metų, o kretingiškis Vilius Miltenis (gim. 1973 m.), pravarde Viliukas, – pridėjus neatliktą bausmę – 5 metus. Jie turės atlyginti ir 3 450 litų civilinį ieškinį.

Penkis kartus teistas A. Markevičius bei keturis kartus teistas V. Miltenis šįkart laisvės neteko dėl to, kad reikalavo išpirkų už du vogtų automobilių grąžinimą, o pastarasis – dar ir dėl vienos mašinos vagystės.

Skiriant bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad A. Markevičius serga hepatitu C bei rūpinasi nepilnamete dukra. Paskutinio žodžio metu abu vyriškiai tvirtino esantys nekalti.

A. Markevičius akcentavo tiesiog norėjęs padėti, o vėliau buvęs nepelnytai apkaltintas. Anot jo, aplinkiniai, o ypač prokurorai, turėtų pamiršti jo kriminalinę praeitį ir nesieti su naujais nusikaltimais.

Sėdėti kaltinamiesiems teks mažiau nei skelbia nuosprendis – kone metus jie praleido už grotų laukdami teismo baigties. Viliuko ir Markizo sulaikymas buvo netikėtas ne tik jiems patiems, bet ir pareigūnams. Juos išvydęs V. Miltenis iš baimės net prikrovė į kelnes.

Prie draugės namų užkluptas jau kuris laikas ieškotas Viliukas priešinosi policininkams ir bandė bėgti. Teisėsaugininkai jį vijosi daugiau nei kilometrą ir buvo priversti panaudoti šaunamąjį ginklą. Tiesa, užteko tik įspėjamųjų šūvių į orą.

Per kratas aptikti du prabangūs automobiliai „Audi A4” ir A6, pavogti pajūryje iš Lenkijos ir Vokietijos piliečių. Taip pat rasti ir keli Lietuvos policijos bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos uniformų komplektai.

A. Markevičius Atgimimo metais buvo laikomas didžiausios Palangos gaujos vadu. Iš pradžių Markizo gauja vertėsi butų plėšimais visame pajūryje, vėliau iš garažų vogdavo automobilius ir reikalaudavo už juos išpirkos.

2004-ųjų spalį jis sulaikytas, kai kurorte su narkotinėmis medžiagomis bei daiktais skirtais nusikaltimams daryti įkliuvo penki vietos bei trys Panevėžio organizuotam nusikaltėlių pasauliui priskiriami „žemaitukai”.

V. Miltenis anksčiau „bendradarbiavo” su viena įžūliausių Klaipėdos nusikalstamų grupuočių – „žardiniais”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.