Į dangų kilo ligoninėje gydomų vaikų išlankstytos popierinės gervės

Šiandien iš Vilniaus universiteto Vaikų ligoninės kiemo į dangų pakilo tūkstantis popierinių gervių, kurias išlankstė šioje ligoninėje gydomi vaikai. Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga sergančius vaikus aplankė ir popierines gerves drauge su jais skraidino sostinės meras Artūras Zuokas ir ponia Agnė Zuokienė. Sergantiems vaikams koncertavo Eglė ir Vaidas iš realybės šou „Dangus”, šventėje vaidino „Senamiesčio teatro” aktoriai.

Popierinės gervės, kurias lankstė ligoninėje gydomi vaikai, simbolizuoja ilgaamžiškumą ir sveikatą. Legenda byloja, kad gervė gyvena tūkstantį metų. Tikima, kad tūkstantis išlankstytų gervių išpildo slapčiausius žmogaus norus, o kam nors padovanotos tūkstantis jų figūrėlių dovanoja sveikatą. Japonai, popieriaus lankstymo meno origami kūrėjai, išlankstę tūkstantį gervių, sujungia jas siūlais į kelias juostas ir dovanoja sergantiems žmones.

Japonijos Kultūros atašė p. Kimiko Kuroda ir Japonijos ambasados Lietuvoje administracijos darbuotoja p. Haruka Seto vaikams padovanojo knygų apie popieriaus lankstymo meną origami. Šis popieriaus lankstymo menas šiandien populiarus visame pasaulyje. Teigiama, kad origami sukurtas pasaulis – džiaugsmingas, geras, linksmas. Origami panašus į stebuklą – per keletą minučių gimsta nuostabi figūrėlė, kiekvienam atnešanti laimę.

Ši šventė yra vienas iš sostinėje vykstančio Šeimos mėnesio renginių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.