Eurolygoje liko tik šešios laisvos vietos

Eurolyga paskelbė jau 18 komandų, kurios kitą sezoną žais stipriausiame Europos krepšinio turnyre. Tarp jų yra ir dvi naujos ekipos – tai ULEB taurės turnyrą laimėjusi Maskvos „Dinamo” (Rusija) ir Neapolio „Carpisa” (Italija).

Po keturias komandas Eurolygoje turės Ispanija ir Italija. Ispanams atstovaus Barselonos „Winterthur FCB”, Malagos „Unicaja”, Vitorijos „Tau Ceramica” ir karališkąjį ispanų klubą Madrido „Real” pakeisiantis Badalonos „Joventut”.

Italų ketverte bus jau minėta naujokė „Carpisa”, po dvejų metų pertraukos sugrįžusi Romos „Lottomatica” bei senbuvės – Bolonijos „Climamio” ir Trevizo „Benetton”.

Graikams atstovaus Atėnų „Panathinaikos” ir Pirėjo „Olympiakos”, o trečioji komanda paaiškės pasibaigus šalies čempionatui. Rusai pirmą kartą turės ekipas – Maskvos CSKA ir „Dinamo”. Turkams atstovaus turnyro senbuvės – Stambulo „Efes Pilsen” ir „Ulker”.

Dar kelios šalys turės po vieną ekipą: Liublianos „Union Olimpija” (Slovėnija), Sopoto „Prokom Trefl” (Lenkija), Tel Avivo „Maccabi” (Izraelis) ir Kauno „Žalgiris”, kuris birželio pabaigoje su Eurolyga pasirašys naują trejų metų kontraktą.

Likusios šešios Eurolygos komandos paaiškės pasibaigus nacionaliniams čempionatams. Dvi vietos atiteks Prancūzijai, po vieną gaus Serbijos, Kroatijos ir Vokietijos čempionai.

Trečiasis graikams skirtas kelialapis atiteks Atėnų „Maroussi” arba Salonikų „Aris”.

Po pralaimėto Ispanijos čempionato ketvirtfinalio Barselonos klubui, „Real” vyriausiasis treneris Božidaras Maljkovičius vis dar tikėjosi, kad Eurolyga suteiks galimybę „Real” varžytis elitiniame turnyre. Kaip teigia „sportalas.com”, pagrindinis B.Maljkovičiaus argumentas buvo tai, kad „Real” turi daugiausiai gerbėjų. Tačiau Eurolygos vadovai teigė neketinantys laužyti taisyklių ir suteikti Madrido ekipai vietą.

Pasak „sportalas.com”, graikų spauda rašo, kad ir „Lietuvos rytas” sezono metu bandė išsikovoti vietą Eurolygoje vietoje „Žalgirio”, tačiau Eurolygos vadovų atsakymas „Lietuvos rytui” buvo neigiamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.