„Sony” ribos žaidėjų teisę parduoti naudotus žaidimus

Gana ilgą laiką žaidimų konsolės kūrėjai tolerantiškai žiūrėjo į tai, kad žaidėjai įveiktus ar šiaip pabodusius žaidimus tiesiog parduoda. Patys žaidėjai, žinoma, tuo naudojosi ir mielai perleisdavo žaidimus draugams. Kai kuriose užsienio šalyse netgi galima grąžinti žaidimą atgal į parduotuvę bei atgauti dalį už jį sumokėtų lėšų. Visgi pasirodžius „Playstation 3” konsolei padėtis gali pasikeisti.

Vienas po kito ima rodytis pranešimai, kad „Sony” draus ir net gi kovos su tokiu reiškiniu kaip „dėvėtų” žaidimų pardavimas. Kompanijos ir jai artimų bendrovių parduotuvėse neliks nenaujų žaidimų skyrelių, na o prekyba jais pamažėle bus stumiama už įstatymo ribų.

Apie panašias permainas patys „Sony” užsiminė dar E3 parodoje. Kompanijos atstovo teigimu, keisis būdas, kuriuo parduodami žaidimai. Pamažėle planuojama pereiti prie kiek kitokio modeliio – bus parduodami ne patys žaidimai, o licenzijos juos žaisti. Tai reiškia, kad drauge su žaidimo DVD pirkėjas gaus ir teisę jį naudoti, bet parduoti žaidimo žvelgiant iš teisinės pusės jis negalės, nes oficialiai žaidimas išliks „Sony” nuosavybe.

Skamba painiai, bet esmė manau aiški – užuot pirkę žaidimą ir teisę su juo daryti ką norime, už tą pačią kainą gausime tik teisę žaidimą žaisti, bet daryti su juo ką norime oficialiai negalėsime.

Žinoma, viena yra tai, kas deklaruojama, na o visai kas kita – realus gyvenimas. Neabejoju, kad prekyba nenaujais žaidimais ir keitimasis jais ir toliau klestės. Labiau nepasisekė tik tiems kraštams, kur šis reiškinys buvo įgavęs stambesnius mastus, parduotuvės žaidimus supirkdavo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.