Maskvoje sulaikytas dešimtokas nulaužęs savo mokyklos tinklapį

Ketvirtadienį Maskvoje sulaikytas dešimtokas, sugadinęs savo mokyklos puslapį.

Kaip praneša teisėsaugos organai, šešiolikmetis Ivanas sužinojo mokyklos puslapio administratoriaus prisijungimo duomenis pavasario pradžioje. Kovo 15 dieną jis užklydo į mokyklos puslapį ir pakeitė titulinį puslapį bei keletą kitų savais. Vietoje oficialios informacijos puslapyje atsirado įžeidimai mokytojams ir mokyklos vadovams. Puslapio administratorė, kuri redaguoja jo turinį tikrai ne kas dieną, ne iš karto pastebėjo pakitimus. Ji suprato, kad puslapis buvo nulaužtas ir mėgino pakeisti sudarkytus puslapius, tačiau slaptažodis buvo pakeistas.

Mokyklos atstovai buvo priversti kreiptis į miliciją. Operatyviniai darbuotojai nusprendė, kad pirmiausia reikia tirti versiją, kad nusikaltimą įvykdė kažkas iš mokinių, kadangi įžeidimai buvo personaliniai, todėl žmogus turėtų pažinoti tuos, kam adresavo savo žodžius. Iš 600 mokinių pirmaisiais įtariamaisiais tapo vyresnių klasių moksleiviai, susipažinę su kompiuteriais ir web dizainu. Greitai teisėsaugininkai surado įsilaužėlį. Jis buvo sulaikytas savo namuose ir dabar jam gręsia iki 3 metų nelaisvės.

Įdomu tai, kad Ivanas iki incidento buvo „tylenis” – stengėsi nedalyvauti bendruomenės renginiuose, tačiau dabar moksleivis pasikeitė. Savo kaltės jis nejaučia ir mano esąs herojus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.