Dianos žūties byloje atsirado naujų įrodymų

Detektyvas, vadovaujantis britų tyrimui dėl princesės Dianos žūties, pranešė radęs naujų 1997 metais Paryžiaus tunelyje įvykusios autovarijos liudininkų ir gavęs naujausius teismo ekspertizės rezultatus.

Seras Johnas Stevensas, buvęs Londono policijos viršininkas, vadovaujantis šios autoavarijos tyrimui, smulkesnės informacijos nepateikė.

J.Stevensas apie tai paskelbė per vieną literatūros festivalį Pietų Anglijoje, kur jis pristato vieną knygą. Jo komentarus Didžiosios Britanijos žiniasklaida pranešė trečiadienį.

Viena Skotland Jardo atstovė spaudai patvirtino, kad policija gavo naujų įrodymų. „Buvo apklausti nauji liudininkai ir apsvarstyti nauji teismo ekspertizės rezultatai”, – sakė ji.

Princesė Diana, jos palydovas Dodi al Fayedas ir jų vairuotojas Henri Paulas žuvo 1997 metų rugpjūčio 31-ąją Paryžiuje, kai jų automobilis „Mercedes”, važiuodamas iš viešbučio „Ritz” ir persekiojamas paparacų, rėžėsi į betoninę tunelio atramą.

1999 metais Prancūzijos policijos atliktas tyrimas nustatė, kad autoavarija įvyko dėl vairuotojo H.Paulo kaltės, kuris vairavo išgėręs ir važiavo pernelyg dideliu greičiu.

Tačiau avarijos aplinkybės iki šiol kelia daug ginčų.

Mohamedas al Fayedas, Dodi tėvas ir prabangios Londono parduotuvės „Harrods” savininkas, yra įsitikinęs, kad jo sūnų ir princesę Dianą nužudė Britanijos slaptosios tarnybos, kadangi jų romanas nepatiko Britanijos karališkajai šeimai.

M.al-Fayedas teigė, jog džiaugiasi, kad atsirado nauji liudininkai.

„Žinau, kad tai buvo žmogžudystė, – rašė jis pranešime spaudai. – Mane padrąsina tai, jog buvo patvirtinta, kad Lordas Stevensas rado naujų liudininkų ir gavo naujų ekspertizės įrodymų”.

„Tikiuosi, kad jo neįbaugins žvalgybos tarnybos, kurios, mano nuomone, nužudė mano sūnų Dodi ir Dianą”, – pridūrė jis.

Dianos santuoka su sosto įpėdiniu, princu Charlesu žlugo 1992 metais. Pernai Charlesas vedė savo ilgalaikę meilužę Camillą Parker Bowles.

J.Stevensas teigė, kad jo komanda, tirdama autoavariją, visiškai išrinko automobilį „Mercedes”. Jis taip pat nurodė svarstysiantis kiekvieną sąmokslo teoriją.

Tuo tarpu M.al-Fayedas pažymėjo, kad J.Stevensas neturėtų skubėti užbaigti tyrimą. „Aš tik tikiuosi, kad jis nebus verčiamas užbaigti tyrimą, kol atskleis tiesą”, – sakė jis.

J.Stevensas savo ataskaitą turėtų paskelbti vėliau šiais metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.