LNK realybės šou „Alfa.lt” bus profesionalų kalvė

Naujausias LNK realybės šou „Alfa.lt” išsiskirs savo dalykiškumu. Šou dalyviai, greitojo reagavimo žurnalistų pajėgos, išeis tikrą profesionalumo mokyklą.

„Realybės šou dalyviams dėstys žurnalistikos ekspertai. Kviesimės ne tik vietinius žurnalistikos dėstytojus, bet ir profesionalus iš Europos”, – sako „Alfa.lt” rengėjai.

„Alfa.lt” prodiuseriai šiuo metu kaip tik derasi su keliais užsienio specialistais dėl paskaitų ciklo greitojo reagavimo žurnalistų pajėgų būriui. Dirbti su „Alfa.lt” dalyviais yra sutikę ir žinomi Lietuvos žurnalistikos dėstytojai.

” Per porą mėnesių ketiname ne tik koncentruotai išdėstyti žurnalistikos pagrindus, bet ir duoti neįkainojamos patirties – darbo spaudoje ir, be abejonės, televizijoje. Ne ir tie, kurie nelaimės pagrindinio prizo – realios darbo vietos žiniasklaidos srityje, į savo CV galės drąsiai įrašyti praktiką „Alfa.lt”. Tačiau šou laukiami ne tik žurnalistikos pirmokai, bet ir turintys praktikos žurnalistai. Jiems čia atsiras nemažai erdvės kūrybai”, – sako šou rengėjai.

Atrankoje dalyvaujantys kandidatai nustebino šou rengėjus minčių branda ir išsilavinimu. „Organizuodami atrankas į ankstesnius šou sulaukdavome itin atsitiktinių žmonių anketų. Smagu matyti, kad daugelis norinčių patekti į šį šou supranta, kokio pobūdžio šis projektas ir į jį žiūri rimtai”.

Kandidatai turi ne tik užpildyti anketą, bet ir parašyti rašto darbą viena iš trijų temų. Pastaruoju metu itin padaugėjo darbų tema „We are the winners of Eurovision” – jų atrankos komisijai tenka skaityti daugiausia. Neišsemiama tema apie blondines daugiausia sulaukia vyrų dėmesio („Kodėl blondinėms (-ams) nepadeda Dievas”. Tema „Kodėl Lietuva neturi kosmonautų” kol kas sudomino mažiausiai kandidatų. Matyt, sunku išgvildenti temą, kai kaimynystėje – nė vieno kosmonauto, skirtingai nei blondinų…

Rugpjūtį startuojančio šou „Alfa.lt” svetainė jau dabar kasdien sulaukia per tūkstantį skaitytojų. Internautus domina puslapyje veikianti karaokė – kol kas tai vienintelė lietuviška svetainė internete, kurioje galima dainuoti pagal karaokė.

Anketos laukiamos iki birželio 11-osios. Stojamieji numatomi liepos viduryje. Realybės šou „Alfa.lt” – nuo rugpjūčio 7-osios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.