Javtoką gali pakeisti Žukauskas

Sutarties su NBA San Antonijaus „Spurs” klubu detales baigiantį derinti Robertą Javtoką Vilniaus „Lietuvos ryto” komandoje gali pakeisti Eurelijus Žukauskas

Į Lietuvos krepšinio lygą (LKL) po 6 metų pertraukos gali sugrįžti 32 metų 216 cm ūgio vidurio puolėjas Eurelijus Žukauskas. Tiesa, ne į Kauno „Žalgirį”, kuriam atstovavo ne vienus metus, o į didžiausio Kauno klubo priešininko – Vilniaus „Lietuvos ryto” – ekipą. Sostinėje veteranas turėtų pakeisti į NBA tikriausiai išvyksiantį Robertą Javtoką.

Galimybės didelės

Krepšinio agentūros „Interperformances” atstovas Lietuvoje Virginijus Bulotas LŽ patvirtino, kad „Lietuvos rytas” rimtai domisi Žukausku. Tiesa, pasak Buloto, aukštaūgis turi pasiūlymų ir iš daugelio kitų Europos klubų, tarp jų yra ir keletas Eurolygos ekipų. Galutinį sprendimą priims pats krepšininkas.

„Tikimybė, jog Eurelijus žais Vilniaus ekipoje, yra didesnė negu 50 procentų”, – tvirtino Bulotas.

Praėjusį sezoną Žukauskas atstovavo Pirėjo „Olympiakos” ekipai, bet jau per antrąsias Graikijos krepšinio lygos rungtynes patyrė peties traumą, dėl jos negalėjo žaisti visą likusią sezono dalį. Sunki, operacijos pareikalavusi trauma Žukauskui neleido išbėgti į aikštelę nė per vienerias praėjusio sezono Eurolygos rungtynes.

Javtokas į „Spurs”

„Lietuvos ryto” ekipoje Žukauskui numatyta Roberto Javtoko vieta. 26 metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas rudenį tikriausiai užsivilks NBA San Antonijaus „Spurs” ekipos marškinėlius. Pasak Buloto, „Spurs” vadovai nori matyti Javtoką San Antonijuje: šiuo metu derinamos paskutinės – finansinės – sutarties detalės.

„Yra abipusis noras, todėl sutartis turėtų būti pasirašyta”, – sakė krepšinio agentas.

Jis pridūrė, kad Javtoku itin domėjosi 4-5 NBA klubai, taip pat Klivlendo „Cavaliers”, kuriam priklauso Žydrūnas Ilgauskas bei Martynas Andriuškevičius, tačiau „Spurs” ekipa nesutiko perleisti teisių į lietuvį.

Gustas „Žalgirio” laukti neketina

Praėjusiais metais Rygos „Barons/LU” komandoje žaidęs Giedrius Gustas į Latviją tikriausiai negrįš. Gynėjas artimiausiu metu gali pasirašyti sutartį su Maskvos srities „Dinamo” klubu. Galimybe susigrąžinti Gustą domisi „Žalgiris”, bet Kauno ekipos vadovai norėtų šiek tiek palaukti. Tačiau krepšininkas ir jo agentas laukti neketina – jeigu kauniečiai nesuskubs, baigęs derinti paskutines kontrakto su „Dinamo” detales, Gustas pasirašys sutartį su maskviečiais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.