Vertybinių popierių komisijos vadovas atmeta kaltinimus

Vertybinių popierių komisijos (VPK) pirmininkas Virgilijus Poderys atmeta komisijai pažertus jos nario kaltinimus dėl per menkos kapitalo rinkos priežiūros.

Antradienį savo noru iš VPK besitraukiantis jos narys Arvydas Paškevičius Seime kalbėjo, kad svarbiausia priežastis, paskatinusi jį atsistatydinti, buvo per silpna vertybinių popierių rinkos priežiūra.

V. Poderys dienraščiui „Verslo žinios” sakė, kad A. Paškevičius Seime kritikavo sritį, už kurios priežiūrą pats ir buvo atsakingas ir, iš kurio ši sritis buvo atimta, nes jis pakankamai nedirbo.

„Pernai gruodį keturi VPK nariai pareiškėm A. Paškevičiui nepasitenkinimą dėl jo netinkamo požiūrio į savo tiesiogines funkcijas ir darbo drausmės nesilaikymo, o sausį perėmėm iš jo biržos priežiūros sritį. Čia yra daug darbų, ir jiems atlikti sausį įsteigtas atskiras skyrius. Šis VPK narys įsižeidė ir parašė atleidimo pareiškimą”, – teigė VPK pirmininkas.

Prezidentas Valdas Adamkus VPK nariu vietoj A. Paškevičiaus penkeriems metams siūlo skirti Finansų ministerijos Finansų rinkos departamente dirbantį Vilių Šapoką.

A.Paškevičius VPK nariu dirbo nuo 2002 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.