Siūlymo susitarti valdantieji neišgirdo

Į buvusio Seimo pirmininko raginimą visoms parlamentinėms partijoms susitarti dėl euro, ES fondų skirstymo prioritetų ir stojimo į Šengeno zoną valdantieji neatsiliepė

Opozicijai priklausantis socialliberalas Artūras Paulauskas vakar sukvietė visų parlamentinių partijų atstovus, kad šie apsvarstytų strateginius šalies tikslus, tačiau iš valdančiųjų niekas į susitikimą neatvyko. Paulauskas siūlė parlamentinių partijų vadovams nustatyti strateginius tikslus dėl ES paramos skirstymo, euro įvedimo ir įsiliejimo į Šengeno erdvę.

„Per septynerius metus – iki 2013 metų – Lietuvai iš ES bus skirta paramos už 36 mlrd. litų. Reikia susitarti dėl prioritetinių krypčių, nustatyti didžiausią grąžą teikiančias sritis. Tačiau pagal Vyriausybės strategiją ES paramos lėšas ketinama išdalyti visiems po truputį”, – apie partijų susitarimo būtinybę kalbėjo Paulauskas.

Socialliberalų lyderis svarstė, kad nereaguodami į siūlymą valdantieji taip atskleidžia savo poziciją.

Svarbiausia – išlikti

Paulausko teigimu, koalicijoje esančios partijos turės paaiškinti, ar, jų nuomone, būtina numatyti nacionalinius tikslus. Vis dėlto politikas dar nepraranda optimizmo, kad susitarti pavyks. Anot jo, esama pavyzdžių – tarkim, siekiant narystės ES ir NATO, – kai susitarus visoms politinėms jėgoms gana sklandžiai pavykdavo įgyvendinti iškeltus tikslus.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis svarstė, kad valdančiosios partijos nedelegavo savo atstovų į susitikimą ne dėl to, jog baiminasi įsipareigoti, o dėl šiandien politiniame gyvenime vyraujančio chaoso. „Dabar esantiesiems valdžioje reikia mąstyti, kaip ten išlikti, o ne nuo ryto iki vakaro sukti galvą, kaip atlikti visus namų darbus, privalomus norint įsilieti į Šengeno erdvę ar įsivesti eurą”, – komentavo Masiulis.

LŽ kalbinta Valstiečių liaudininkų frakcijos seniūnė Aldona Staponkienė piktinosi, kad politizuojama ten, kur tam nėra jokio pagrindo. „Į susitikimą kviesti partijų vadovai. Mūsų vadovė šiuo metu išvykusi, tačiau, manau, jei kvietimą būtume gavę, į susitikimą būtume delegavę atstovą. Galbūt sąmoningai vengta kviesti koalicijoje esančias partijas”, – svarstė Staponkienė. Ji patikino, jog būtina susitarti nustatant nacionalinius tikslus, todėl šių derybų partija jokiu būdu neignoruos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.