Daugiau nei krepšinio turnyras

Tradiciškai paskutinį gegužės savaitgalį šiais metais jau trisdešimtą kartą vykęs šeimų krepšinio patriarcho Kazimiero Budrio taurės turnyras dar kartą įrodė, kad yra ne tik sporto šventė, bet ir giminių susitikimas.

„Po turnyro visos šeimos skirstėsi puikios nuotaikos, – pasibaigus varžyboms „Vakarų ekspresui” sakė K. Budrys. – Lauksime kitų metų paskutiniojo gegužės savaitgalio”.

Finaliniame turnyre dalyvavo 8 šeimų komandos.

Ypač graži kova vyko dėl trečiosios vietos, kurioje susitiko iš Kudirkos Naumiesčio atvykę Navickai ir vieninteliai finaliniame turnyre dalyvavę užsieniečiai Lill šeimyna iš Estijos.

Bronzos laimėtojai nepaaiškėjo nei pasibaigus pagrindiniam rungtynių laikui, nei pirmajam pratęsimui – tik dar po papildomų penkių minučių pergalę vieno taško skirtumu iškovojo estai.

Paskutinėse rungtynėse – finale, praėjusių metų taurės laimėtojai Kasparavičiai iš Platelių neatidavė trofėjaus Šliogerių šeimynai ir tapo jubiliejinio turnyro nugalėtojais – jiems taurę įteikė miesto meras Rimantas Taraškevičius.

Penktą ir šeštą vietas pasidalino klaipėdiečiai – atitinkamai Kiūpeliai ir Budriai, septinti liko Skromanai iš Šeduvos, aštunti – vilniečiai Zaikauskai.

Tradiciškai apdovanoti jauniausias ir vyriausias turnyro dalyviai. Mažiausias krepšininkas, dalyvavęs rungtynėse buvo čempionų gretose žaidęs Mantas, vyriausias – pats organizatiorius Kazimieras. Korektiškiausia šeimyna krepšinio aikštelėje pripažinta svečių iš Estijos komanda.

Ištikimiausio sirgaliaus titulas atiteko Pranui Juodžiui, kuris vargu ar nestebėjo bent vieno turnyro.

„Klaipėdos snaiperio – 2006” finale susirungė kinas Dongas Dongas Vangas, Marius Paulauskas, Tomas Kulbokas, Arūnas Ginevičius, Valentinas Kravčenka, Gintautas Platūkis, Marius Grigaitis, Aistis Kieliauskas, Gražvydas Stonkus ir Julius Žurna. Šis Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės” žaidėjas ir tapo nugalėtoju.

Po dviejų turnyro dienų šeimos dar nesiskirstė – jos rinkosi į vakaronę kaimo turizmo sodyboje „Rūgpienių kaimas”. Jos metu turnyro organizatorius K. Budrys sulaukė staigmenos – Skromanų šeima jo garbei užtraukė dainą „Kazimierai Budry, gerai, kad tu esi – tegu šeimų krepšinis gyvuoja pajūry”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.