„Atlanto” futbolininkai atkeršijo „Šiauliams”

Savaitgalį Lietuvos nacionalinės futbolo klubų asociacijos (NFKA) A lygos čempionate buvo sužaistos penkerios rungtynės. Klaipėdos „Atlanto” futbolininkai sekmadienį namie varžėsi su „Šiauliais”.

ATLANTAS – ŠIAULIAI 1:0 (0:0)

2006 m. gegužės 28 d. Klaipėdos miesto centrinis stadionas. 400 žiūrovų. Teisėjai: V. Kazlauskas, A. Kontvainas, S. Sliva (visi iš Kauno). Įvartis: 80 min. A. Bartkus.
„Atlantas”: L. Valius, D. Ramonas, E. Žukauskas (kapitonas), D. Žutautas, A. Sulejmanovičius, D. Navikas, M. Morozovas, A. Bartkus (79 min. įspėtas), S. Kušovas, V. Trakys (23 min. pašalintas iš aikštės), J. Poliakovas (nuo 58 min. – M. Karalius, nuo 82 min. – R. Žvingilas).
„Šiauliai”: I. Lukovičas, V. Lupeikis (39 min. įspėtas), D. Lunskis (kapitonas), S. Galiūza (75 min. įspėtas), A. Atigbiolaye, V. Afanasenka, G. Juodeikis, S. Butkus (23 min. įspėtas), K. Zemskovas (nuo 46 min. – V. Šilėnas), A. Šidlauskas, I. Galiūza (29 min. įspėtas, 90 min. pašalintas iš aikštės).

Pirmojo rato susitikimą, vykusį Šiauliuose, rezultatu 3:1 buvo laimėję „Šiauliai”.

Todėl atlantiečiai užvakar buvo pasiryžę šiauliečiams atkeršyti už tą nesėkmę. Siekti pergalės „Atlantą” vertė ir padėtis turnyrinėje lentelėje.

„Atlante” sekmadienį negalėjo rungtyniauti net trys pagrindiniai žaidėjai. Žinia, traumas gydosi A. Gedgaudas ir D. Žernys, o E. Lukoševičius rungtynes su „Šiauliais” turėjo praleisti dėl geltonų kortelių pertekliaus.

„Blogai, kai reikia rokiruotes daryti gynybos grandies žaidėjų gretose”, – prieš rungtynes guodėsi „Atlanto” vyriausiasis treneris S. Savčenkovas.

Tačiau atlantiečių strategas nuogąstavo be reikalo. Mūsų miesto komandos gynėjai žaidė patikimai ir tik kartą leido svečiams surengti kiek pavojingesnę ataką (52 min.).

Pirmojo kėlinio viduryje „Atlantas” atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje – iš aikštės buvo pašalintas puolėjas V. Trakys. Jis per susidūrimą su šiauliečiu S. Butkumi buvo pripažintas kalčiausiu. Na, o „Šiaulių” žaidėjas buvo nubaustas geltona kortele.

Apskritai per šias rungtynes įspėjimų netrūko. Net keturi Šiaulių futbolininkai buvo nubausti geltonomis kortelėmis. Nebaigė susitikimo ir rezultatyviausias čempionato žaidėjas I. Galiūza. Jis pirmame kėlinyje prieš save išvydo pirmą geltoną kortelę už kamuolio nuspyrimą po švilpuko, o per teisėjo pridėtą laiką gavo antrą įspėjimą už įbėgimą į aikštę be arbitro leidimo. Pagal NFKA varžybų nuostatus „Šiauliams” už šūsnį geltonų kortelių ir vieną raudoną kortelę gresia 200 Lt bauda.

Na, o A. Bartkus įmušė įvartį gražuolį. Atlantietis smūgiavo iš maždaug 25 metrų atstumo. „Šiaulių” vartininkas I. Lukovičas buvo bejėgis atremti stipriai smūgiuotą kamuolį.

Po šios pergalės „Atlanto” futbolininkai išliko šeštoje vietoje, bet pagal prarastus taškus nusileidžia tik „Kaunui” ir „Ekranui”.

„Kaunas” prarado pirmuosius taškus

Kitose rungtynėse buvo užfiksuota keletas netikėtų rezultatų.

Pergalingai iki savaitgalio rungtyniavęs „Kaunas” išvykoje nesugebėjo įveikti sostinės „Vilniaus” ekipos. Susitikimas baigėsi lygiosiomis – 2:2.

Po pirmojo kėlinio kauniečiai pirmavo 2:0, tačiau po pertraukos „Vilniaus” legionierius brazilas Rodnis Fransiskas de Lima (48 ir 61 min.) pelnė du įvarčius ir išlygino rezultatą. „Kauno” klube pasižymėjo M. Bagužis (6 min.) ir K. Ivaškevičius (32 min.).

„Vilniui” per šias rungtynes vadovavo naujasis vyriausiasis treneris I. Švabovičius. Jis pakeitė už prastus rezultatus pažemintą pareigomis K. Latožą, nuo šiol dirbsiantį trenerio asistentu.

Lyderio kluptelėjimu nepasinaudojo šalies čempiono titulą ginantis Panevėžio „Ekranas”. Panevėžiečiams namuose nepavyko palaužti Šilutės „Šilutės” pasipriešinimo. Rungtynės baigėsi lygiosiomis – 0:0.

Didžiausią pergalę sekmadienį iškovojo Vilniaus „Žalgirio” futbolininkai, Kaune net 5:1 (1:1) sutriuškinę Kėdainių „Nevėžį”.

Pirmasis kėlinys tokio sutriuškinimo nežadėjo. Pirmąjį įvartį įmušė žalgirietis A. Puotkalis (7 min.), o po dešimties minučių rezultatą išlygino „Nevėžio” žaidėjas D. Venckus. Antrame kėlinyje vilniečiams du įvarčius pelnė T. Labukas (50 ir 90 min.), po vieną – E. Poderis (69 min.) ir V. Mižigurskis (82 min.). 74 min. iš aikštės buvo pašalintas M. Pinskis („Nevėžis”).

Kitose rungtynėse Marijampolės „Sūduva” namie sužaidė lygiosiomis – 1:1 (0:1) – su Vilniaus „Vėtros” ekipa.

40 min. svečiai išsiveržė į priekį po makedono B. Božinovskio įvarčio, tačiau antrajame kėlinyje „Sūduvos” žaidėjai išnaudojo kiekybinę persvarą, kurią įgijo, kai iš aikštės 50 min. buvo pašalintas D. Vencevičius. 75 min. rezultatą išlygino G. Slavickas.

Beje, šių rungtynių išvakarėse „Sūduvos” vyriausiajam treneriui A. Gabriui už nuopelnus miesto futbolui buvo suteiktas nusipelniusio marijampoliečio vardas.

Rezultatyviausių žaidėjų sąraše ir toliau pirmauja I. Galiūza („Šiauliai”) – 7 įvarčiai. Po šešis įvarčius įmušė M. Savėnas („Ekranas”) ir A. Velička („Kaunas”).

Į Klaipėdą atvyks „Hearts”?

Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos prezidentas R. Jonaitis „Vakarų ekspresą” informavo, jog į uostamiestį žaisti draugiškų rungtynių su „Atlantu” birželio mėnesį gali atvykti Škotijos vicečempionas „Hearts” klubas.

Žinia, „Hearts” futbolininkai, užėmę antrą vietą, iškovojo teisę šį sezoną rungtyniauti UEFA čempionų lygoje. Kovos šiame turnyre prasidės liepos 11 dieną. Iki šios datos škotai nori sužaisti keletą kontrolinių rungtynių.

„Šiemet „Atlantas” nedalyvaus jokiame UEFA turnyre, todėl siekiame, kad Klaipėdos futbolo mėgėjai galėtų stebėti bent draugiškas tarptautines rungtynes. Dėl to vedame derybas su „Hearts”, – sakė R. Jonaitis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "„Atlanto” futbolininkai atkeršijo „Šiauliams”"

  1. Vilnietis

    Viskas aisku, tuoj Lukiskiu aiksteje iskyls dangoraizis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.