„Vilniaus Vingio” vadovai pardavė turėtas įmonės akcijas

Pasikeitus savininkams, kreipiamųjų sistemų gamybos „Vilniaus Vingis” vadovai pardavė turėtas įmonės akcijas.

Šių metų gegužės 12 dieną „Vilniaus Vingio” finansų direktorius Darius Ožiūnas už 628,72 tūkst. litų perleido 1,1 proc. įmonės akcijų, o už vieną akciją gavo po 6,2 lito.

Tokia pat kaina turėtas 1,45 proc. „Vilniaus Vingio” akcijas už 820,74 tūkst. litų gegužės 15-ąją pardavė ir bendrovės keipiamųjų sistemų gamybos komplekso „Geba” direktorius Valdas Petrauskas, pranešė Vertybinių popierių komisija.

Gegužės 15 dieną 0,6 proc. „Vilniaus Vingio” akcijų už 341,29 tūkst. litų (už akciją taip pat mokant po 6,2 lito) pardavė ir nuo praėjusio penktadienio įmonę palikęs kokybės direktorius Antanas Savickas.

Kiek anksčiau akcijas pardavė ir įmonę palikęs jos vadovas Vaclovas Šleinota.

Šiuo metu didžiausia „Vilniaus Vingio” akcininkė yra investicijų bendrovė „Hermis Capital”, turinti Konkurencijos tarybos leidimą įsigyti 100 proc. akcijų ir valdanti apie 30 proc. kreipiamųjų sistemų gamintojo akcijų.

Kol kas neaišku, kiek ilgai „Vilniaus Vingis” tęs savo dabartinę veiklą, o investicijų bendrovė skelbia, kad tai priklausys nuo padėties rinkoje.

Šiuo metu į tik dalį kreipiamųjų sistemų gamybos pajėgimų išnaudojantį „Vilniaus Vingį” yra investavęs ir „East Capital Asset Management” valdomas investicijų fondas „East Capital European Fund”, kuriam gegužės 4-ąją priklausė 15,74 proc. balsų.

Naujieji „Vilniaus Vingio” akcininkai pripažįsta, kad pastaroji bendrovė yra patraukli dėl turimo nekilnojamojo turto.

Tarp didžiausių kreipiamųjų sistemų gamintojo akcininkų balandžio 13-ąją buvo ir „Hermis Capital” bei „Vilniaus Vingio” valdybos pirmininko Nerijaus Dagilio brolis Nemunas, turėjęs 6,87 proc. balsų.

Pagal optimistinę veiklos prognozę šiais metais „Vilniaus Vingis”, numatantis įsisavinti naujus projektus, tikisi 89 mln. litų konsoliduotų pardavimų bei gauti 1,1 mln. litų ikimokestinio pelno.

2005 metais „Vilniaus Vingis” patyrė 5,594 mln. litų nuostolių, o pardavimai sumažėjo 33,8 proc. – iki 81,244 mln. litų. Pirmasis šių metų ketvirtis „Vilniaus Vingio” įmonių grupei taip pat buvo nuostolingas – patirta 0,547 mln. litų nuostolių – 2 kartus daugiau nei pernai tuo pat metu (0,27 mln. litų).

„Vilniaus Vingio” akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržos Einamajame prekybos sąraše. Įmonės kapitalizacija šiuo metu siekia 47,9 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.