Turtuolio brolio žūtis – apleistoje troboje

Skandalo dėl juodųjų pinigų drebinama Darbo partija nuo užklupusių problemų jau kone dvi savaites priversta vaduotis be savo lyderio Viktoro Uspaskicho.

Šis politikas nuo gegužės 16-osios yra išvykęs į Rusiją, kur dalyvavo brolio laidotuvėse.

Tačiau užsienyje V.Uspaskichas užtruko ne vien dėl asmeninių reikalų.

Ištikimiausi bendražygiai vedliui patarė kol kas neskubėti grįžti – baiminamasi, kad dabar, aptikus partijos juodąją buhalteriją, jam Lietuvoje gali būti uždėti antrankiai.

Dvi nelaimės versijos

Apie V.Uspaskicho brolio mirtį neteikiama jokia informacija.

Oficialiai pranešama tiktai tiek, kad politiko šeimoje įvyko kraupi tragedija.

„Lietuvos rytas” pasidomėjo Darbo partijos vedlio kelionės į Rusiją aplinkybėmis.

V.Uspaskicho brolis Sergejus gyveno Archangelsko srityje, Urdomoje. Vietos žurnalistai „Lietuvos rytui” patvirtino, jog šis vyras žuvo per gaisrą savo namuose.

Rusijos teisėsaugos pareigūnai kol kas nėra nustatę aiškios gaisro priežasties.

Iškeltos dvi versijos: ugnis esą galėjo įsiplieksti dėl nesutvarkytos elektros instaliacijos arba neatsargaus elgesio su ugnimi.

Vietos gyventojai labiau linkę tikėti, kad namas, kuriame gyveno V.Uspaskicho brolis, užsiliepsnojo dėl antrosios priežasties. Kalbama, kad išgerti nevengęs vyriškis galėjo užmigti rūkydamas.

Pagalbos iš Lietuvos negaudavo

Tačiau tyrėjai kol kas neatmeta, kad gaisras galėjo kilti ir dėl nesutvarkytos elektros instaliacijos.

Pasakodami „Lietuvos rytui” apie V.Uspaskicho brolio žūtį vietos žurnalistai pabrėžė, kad namas, kuriame gyveno Lietuvos milijonieriaus brolis, buvo labai senas ir apleistas.

Sergejus buvo jauniausias V.Uspaskicho brolis.

Vietos gyventojų teigimu, vyriškis buvo išsiskyręs su žmona ir pastaruoju metu gyveno vienas.

Garsaus politiko brolis neturėjo nuolatinio darbo, pinigų prasimanydavo uždarbiaudamas.

Kas globos seną motiną?

Gali būti, jog problemų dėl sveikatos turėjusį vyriškį šelpdavo Urdomoje gyvenanti jo motina Zinaida. Vietiniai gyventojai negalėjo pasakyti, kuo sirgo V.Uspaskicho brolis. Bet jie pastebėjo, kad vyras vaikščiodavo su ramentais.

Pastarosiomis dienomis viešėdamas Urdomoje V.Uspaskichas svarstė, kam patikėti vienos gyvenančios senyvo amžiaus motinos priežiūrą. „Lietuvos ryto” žiniomis, sūnui nepavyko įtikinti jos kraustytis į Lietuvą.

Motiną iki savo žūties globojo Sergejus. Urdomos gyventojai pasakojo, kad sūnus dažnai užsukdavo į jos namus.

Lenskio rajone, kuriam priklauso ir Urdoma, dirbantys žurnalistai negalėjo pasakyti, ar Sergejus sulaukdavo V.Uspaskicho finansinės paramos, tačiau tuo labai abejojo.

Nelepina ir buvusios žmonos

Tai, kad V.Uspaskichas nėra dosnus artimiesiems, patyrė ir Baltarusijos užkampyje likusi gyventi pirmoji jo žmona Svetlana, kuri kažkada svajojo apie nuosavą namą su baseinu gražiame mieste.

Du politiko vaikus išauginusi moteris įsikūrusi atokiame metalurgų mieste Žlobine.

V.Uspaskichas pasirūpino, kad buvusi jo sutuoktinė būtų kuo toliau nuo Lietuvos.

Pedagoge dirbančiai moteriai V.Uspaskichas po skyrybų nupirko keturių kambarių butą blokiniame senos statybos daugiabutyje. 1992 metais verslininkas už jį sumokėjo 75 tūkst. rublių, kurie tuo metu prilygo keliems šimtams JAV dolerių.

Žadėto namo nenupirko

Buvusią V.Uspaskicho žmoną aplankiusiems „Lietuvos ryto” žurnalistams šeimininkė aprodė savo kuklų būstą. Ji vis atsiprašinėjo, jog butas neremontuotas.

Žlobino metalurgijos technikume Svetlana dėsto estetiką ir pasaulio meno kultūrą.

Tačiau uždarbio remontui neužtenka. Iš algos moteris įstengia tik susimokėti už maistą.

Norėdama užsidirbti drabužiams arba pramogoms, pirmoji V.Uspaskicho žmona dirba papildomai – moko vaikus rusų kalbos ir literatūros.

Tiesa, Darbo partijos vadovas sumoka už komunalines paslaugas, kurios žiemą atsieina maždaug 140 litų.

Kitus savo pažadus milijonierius užmiršo. S.Uspaskich prasitarė, kad iš pradžių Viktoras lyg ir ketino jai Žlobine nupirkti namą, bet savo ketinimų neįvykdė.

Turtuolio iš Lietuvos buvusios žmonos bute nėra brangių daiktų. Baldai – baltarusiški, televizorius – senas. Kava žurnalistus sugalvojusi pavaišinti Svetlana vandenį kaitino puode, nes arbatinukas buvo sugedęs.

Už atvirumą gavo pylos

Skyrybas skaudžiai išgyvenusi S.Uspaskich pasakojo, kad net gyvendama kartu V.Uspaskichu nebuvo lepinama, nors pinigų šeima nestokojo.

Svetlana teigė, kad V.Uspaskichas – racionalus žmogus: „Matyt, įtakos turėjo ir skurdi vaikystė, kai vadovėliams jis turėdavo užsidirbti uogaudamas ir grybaudamas”.

Toks atviravimas su žurnalistais Svetlanai neišėjo į naudą.

Apie pokalbį prasitarusi V.Uspaskichui, moteris sulaukė turtuolio pylos.

Viešumą mėgstantis politikas buvusią žmoną barė, kam ši į kuklų savo būstą įsileido „Lietuvos ryto” žurnalistus.

Merginoms nieko negaili

Dėl artimų žmonių neišlaidaujantis V.Uspaskichas plačiais mostais pasižymi kitur.

Kaip rašė „Lietuvos rytas”, jis ne vieną merginą yra aprūpinęs pinigais, būstais, automobiliais ir gerai atlyginamais postais.

Ypač pasisekė politiko draugei, buvusiai šokėjai Anželikai Filipovič. Ši 24 metų moteris tapo brangaus buto sostinės centre savininke, važinėja visureigiu, gavo darbą Ūkio ministerijoje.

Įsitvirtinti gyvenime V.Uspaskichas padėjo ir 29 metų stomatologei Jurgitai Kasperavičiūtei, ir 25 metų studentei Jurgitai Vasiliauskaitei.

Šias moteris daug kas sieja. Visos trys – jaunos, dailios, aukštaūgės, ilgaplaukės.

A.Filipovič, J.Kasperavičiūtė ir J.Vasiliauskaitė yra Darbo partijos narės. Visos gavo darbą Ūkio ministerijoje, kai V.Uspaskichas jai vadovavo.

J.Kasperavičiūtė dar vadovauja mįslingam Jaunimo iniciatyvų labdaros ir paramos fondui, prisiglaudusiam po Darbo partijos sparnu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.