Žudyti vertė paslaptingas balsas

Benamis girtuoklis nužudė jį priglaudusią šeimininkę, nes tai daryti jam liepę paslaptingi balsai. Kartą šis vyras jau buvo gydytas nuo baltosios karštinės.

Atsibastė iš Kaliningrado

39-erių metų Nikolajus Tarasovas į Lietuvą atsibastė prieš šešiolika metų. Savame krašte, Kaliningrado srityje, netekęs pastogės, vyras paklausė draugo. Šis jam patarė važiuoti į Lietuvą ir kaime susirasti senukus, kuriems dirbtų už pastogę bei maistą.

Keletą metų N.Tarasovas taip ir gyveno. Tačiau šeimininkas pasikorė, o jo žmona pardavė sodybą ir išsikėlė. Taip prieš keletą metų vyrui teko ieškoti kitos pagyvenusios poros.

Tada jį priglaudė Gudirvių kaime Šilalės rajone gyvenusi Juozapo ir Stasės Dobilų šeima. Pagyvenusi pora laikė porą karvių, arklį, kiaulių, tad darbo rankų labai reikėjo. Juolab kad J.Dobilas dėl sunkios ligos nesikėlė iš lovos.

Gėrė su šeimininke

S.Dobilienė drauge su N.Tarasovu ir dirbo, ir stiklelį kilnojo. Neretai apie tai sutuoktiniui jie nė neužsimindavo.

Kaime žmonės kalbėjo, kad N.Tarasovas ramus žmogus, bet, kai išgeria, tampa nevaldomas. Kaimynai matydavo tokius samdinio agresijos priepuolius, bet S.Dobilienė nesiskundė.

Pernai rugpjūčio 23-iąją Dobilai suvežė iškultus miežius. Ta proga šeimininkė nutarė atšvęsti. Pasikinkė arkliuką į vežimaitį ir nuvažiavo į parduotuvę vaišių. Pirko ne tik maisto, bet ir kelis butelius vyno, alaus, degtinės.

Manė, kad sapnuoja

Vakare girtavo visi trys. J.Dobilas kiūtojo savo lovoje, kojūgalyje – jo pati, o priešais N.Tarasovas.

Dar dieną pradėjęs girtauti, vakare samdinys išgirdo keistus balsus. Jie įkyriai ragino: „Baigiam kuo greičiau visa tai, nužudom ir išeinam”.

N.Tarasovas pasakojo peiliu mostelėjęs į tą pusę, iš kur sklido vyriški balsai. Mostelėjo ir jie nutilo. Paskui N.Tarasovas paėmė likusį butelį alaus ir nuėjo gulti.

N.Tarasovas pasakojo pamanęs, jog susapnavo paslaptingus balsus.

Rytą, atėjęs pas šeimininkus, rado J.Dobilą sėdintį lovoje, kaip paliko vakare. Ant grindų jau sustingusi gulėjo negyva S.Dobilienė.

Žudynių neprisiminė

Apie tai, kad šeimininkę nužudė jis, N.Tarasovas sužinojo iš jos vyro. Žudikas išbėgo pas kaimynus ir trijose sodybose apsiskelbęs, ką padarė, paprašė iškviesti policiją.

Kai tą rytą N.Tarasovui davė papūsti į alkotesterį, prietaisas parodė 2,78 promilės. Galima tik spėti, koks girtas jis buvo išvakarėse.

Nors rusas ir neprisiminė, kaip badė S.Dobilienę, kaltę pripažino.

Po trijų dienų J.Dobilą ištiko insultas, netrukus jis mirė. Taip ištuštėjo dar viena sodyba, kur buvo parsisamdęs N.Tarasovas.

Vakar teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo N.Tarasovas pripažintas kaltu ir nuteistas kalėti 10 metų.

Psichiatrų tirtas kaltinamasis, pasak medikų, turėjo suvokti, ką darė, ir yra pakaltinamas. Prieš 13 metų N.Tarasovas buvo gydomas Švėkšnoje, nes dėl alkoholio jam vaidenosi balti arkliai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.