Grasinama liudytojui

Kauno rajono policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl poveikio liudytojui. Turima galvoje Kauno rajono apylinkės teisme nagrinėjama nepilnamečio apiplėšimo byla, kurios kaltinamųjų suole sėdi septyniolikmetis karmėlaviškis Lukas D. Į pakaunės policiją pagalbos kreipėsi vieno šios bylos liudytojo, mačiusio, kaip iš sumušto paauglio Karmėlavoje buvo atimtas mobiliojo ryšio telefonas, mama. Pastarosios teigimu, išdaužytas jų namo lango stiklas. Materialiniai nuostoliai įvertinti keturiasdešimčia litų, tačiau prasidėjęs teroras prieš šioje byloje liudijantį jos devyniolikmetį sūnų neįkainojamas jokiais pinigais. Kaip dienraščiui pasakojo devyniolikmečio močiutė, iš pradžių buvo grasinamojo pobūdžio žinutės į anūko mobiliojo ryšio telefoną, vėliau imtasi veiksmų. Anot pašnekovės, minėta plyta, kuria išdaužtas verandos lango stiklas, ne pirmoji. Anksčiau antpuoliai rengti naktimis. Šįsyk – jau dieną. Buvo apie penkta vakaro. Todėl ir nuspręsta kreiptis į policiją. Juolab kad išpuolis sutapo su artėjančiu teismo posėdžiu, kuriame turėjo liudyti anūkas.

Tiesa, ikiteisminį tyrimą atliekantys Karmėlavos policijos nuovados pareigūnai vakar dienraštį tikino, kad šio įvykio ryšis su byla, kurioje liudija pareiškėjos sūnus, – tik viena iš prielaidų. Policija turi ir kitų pamąstymų.

Už poveikį liudytojui, nukentėjusiam asmeniui, ekspertui, specialistui ar vertėjui Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus (jeigu teisiamasis sutiks) arba baudą iki 12 500 litų, arba laisvės (pavyzdžiui, lankytis tam tikrose vietose, bendrauti su tam tikrais asmenimis) apribojimą, arba areštą nuo penkiolikos iki devyniasdešimties parų, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų. Jeigu smurtas būtų pavartotas tiesiogiai – gresianti bausmė išaugtų iki ketverių metų laisvės atėmimo.

Nuosprendis minėtoje byloje bus skelbiamas po mėnesio. Pasak kaltinimą byloje palaikančios Kauno rajono apylinkės prokurorės, teisiamajam laisvės atėmimo bausmės neišvengt. Pernai jis jau sėdėjo šio teismo teisiamųjų suole, ir ne vienas. Tada ši nepilnamečių grupė teista dėl vienuolikos Karmėlavos gyvenvietėje įvykdytų vagysčių bei plėšimų. Vienas šios bylos epizodų buvo pinigų, skirtų karmėlaviškių pensijoms, vagystė iš vietinio pašto laiškanešės buto. Tai buvo minėto, po mėnesio antrąjį nuosprendį per metus išgirsiančio Luko D. mama. Nustatyta, kad pinigus, skirtus pensijoms, pavogė ir su draugais Kaune juos išleido septyniolikmetis laiškanešės sūnus. Po šio įvykio, kuris tada plačiai aprašytas „Kauno dienoje”, moteris atleista iš darbo. Pernai Kauno rajono apylinkės teismas šiai nepilnamečių grupei buvo gailestingas. Visiems jiems teismo skirti nuosprendžiai atidėti. Naujojo nuosprendžio Lukas D. laukia suimtas, tačiau laisvėje – buvę jo bendrai. Net neabejojama, kad naujoji septyniolikmečio laukianti bausmė bus subendrinta su ankstesniąja, kuria jam jau buvo skirti dveji metai nelaisvės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.