Aistra futbolui atvedė į teismą

Du į teisiamųjų suolą sėdę Šiaulių politikai kaltinami aplaidžiai tvarkę futbolo klubo buhalteriją

Šiaulių miesto apylinkės teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinamieji – du Šiauliuose žinomi miesto politikai.

Buvusiam mero patarėjui Jonui Zolubui ir miesto tarybos nariui Jonui Adomavičiui į teisiamųjų suolą teko sėsti dėl jų ankstesnio darbo Šiaulių futbolo klube. Abu politikai kaltinami aplaidžiu buhalterinės apskaitos tvarkymu. Kaip teigiama bylos medžiagoje, nuo 2002 metų pradžios iki 2005 metų vidurio Zolubas ir Adomavičius dviem komandos treneriams „į rankas” sumokėjo apie 10 tūkst. litų.

Viešajai įstaigai „Šiaulių futbolas” 2002 metais vadovavęs Zolubas, kaip įstaigos direktorius, buvo atsakingas už buhalterinę apskaitą. Pažeisdamas kai kurias Buhalterinės apskaitos įstatymo nuostatas Zolubas neįformino ir neįtraukė į apskaitą treneriams išmokėtų beveik 5000 litų. Tokiais pačiais pažeidimais kaltinamas ir vėliau Zolubą „Šiaulių futbolo” direktoriaus poste pakeitęs Adomavičius.

Už tai gresia maksimali bausmė – dveji metai nelaisvės.

Per ikiteisminį tyrimą abu vyrai kaltinimus pripažino. Tačiau užvakar teismui pradėjus nagrinėti bylą ir Adomavičius, ir Zolubas teigė neva buvę suklaidinti tyrimo ir kaltę jau neigė. Apklausos metu Adomavičius teismui pripažino mokėjęs treneriams pinigų, bet tai esą buvo jo asmeninės lėšos.

Pasak Šiaulių apygardos teismo atstovo spaudai Vytauto Jončo, šiuos kaltinamojo teiginius teismas įvertino kaip naujas bylos aplinkybes, tai yra sunkesnio nusikaltimo požymius. Kilus įtarimų dėl apgaulingos apskaitos teismas patenkino prokuroro prašymą grąžinti bylą ikiteisminiam tyrimui papildyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.