Klaipėdiečių kvartetas griežė Paryžiuje

Klaipėdos kamerinio orkestro koncertmeisterių kvartetas (Violeta Bendoraitienė, Liuda Kuraitienė, Rimantė Agintaitė, Juozas Staniulis) bei solistas saksofonininkas Juozas Kuraitis iš Vilniaus gegužės 8-16 d. atstovavo Lietuvai Europos dienos bei Lietuvių dienų renginiuose Paryžiuje.

Kultūros, meno ir meilės mieste uostamiesčio muzikai lankėsi Lietuvos ambasados ir lietuvių bendruomenės Prancūzijoje kvietimu. Apie KKO koncertmeisterių kvartetą informaciją paskleidė ir jo viešnagę organizuoti padėjo Paryžiuje genetiką studijuojanti ir aktyviai dalyvaujanti lietuvių bendruomenės veikloje kvarteto atlikėjos Violetos Bendoraitienės dukra Aušra.

Europos dienos proga, gegužės 9-ąją, Paryžiuje visos ambasados rengė atvirų durų dienas ir savo šalies pristatymus. Lietuvos Respublikos ambasada, įsikūrusi ištaigingame kompozitoriaus Ernesto Šosono (Ernest Chauson) name, besidomintiems Lietuva pristatė mūsų šalies trumpametražinių filmų programą, kulinarinį paveldą bei muziką.

Klaipėdos kamerinio orkestro koncertmeisterių kvartetas bei J. Kuraitis ambasados svečiams grojo specialiai parengtą lietuvių kompozitorių kūrinių programą.

Gegužės 12-ąją klaipėdiečiams muzikantams ir solistui buvo suteikta garbė atidaryti pirmą kartą suorganizuotas Prancūzijos lietuvių dienas. Pasak atlikėjų, į koncertą tarptautinėje Jono Pauliaus II rezidencijoje atvyko per 120 Prancūzijoje studijuojančių, dirbančių, šeimas sukūrusių lietuvių.

Į lietuvių dienų programą buvo įtrauktas ir dar vienas klaipėdiečių koncertas. Gegužės 13-ąją KKO koncertmeisterių kvartetas bei saksofonininkas J. Kuraitis publikai atliko naują klasikinės ir džiazo muzikos programą.

„Mūsų pasirodymai buvo labai sėkmingi. Visi koncertai baigėsi bisais. Tiek lietuviai, tiek prancūzai apsupo mus dėmesiu, nešykštėjo pagiriamųjų žodžių ir išsakė pageidavimą bendradarbiauti ir ateityje”, – džiaugėsi kolektyvo lyderė L. Kuraitienė.

„Iki šiol kvartetu grodavome gana retai ir tik Klaipėdoje, Palangoje. Ši pirmoji tolima viešnagė mums tapo rimtu postūmiu aktyviau ir plačiau koncertuoti. Juolab kad parengėme įdomią, įvairiapusę programą”, – pridūrė Juozas Staniulis.

Ir ne tik koncertine sėkme džiaugėsi muzikai, bet ir įspūdžių bei gerų emocijų kupinu laisvalaikiu Paryžiuje. Vienas per kitą atlikėjai vardino vietas, kuriose spėjo pabuvoti – Versalyje, Monmartre, Luvre, D’Orsee muziejuje, Eifelio bokšte ir Disneilende, pasaulinio garso džiazo smuikininko D. Lokvudo koncerte ir t.t.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.