Degtinę pamėgęs samdinys moterį nužudė sapnuodamas

Vyriškis, negyvai subadęs ūkio darbams jį samdžiusią moterį, tvirtina, jog žudyti jį raginęs sapne girdėtas balsas.

Vakar Klaipėdos apygardos teisme baigta nagrinėti byla, kurioje 39 metų Nikolajus Tarasovas kaltinamas pernai, naktį iš rugpjūčio 23-osios į 24-ąją, Šilalės rajono Gudirvių kaime nužudęs 1938 metais gimusią Stasę Dobilienę.

Anot kaltinamojo akto, būdamas neblaivus jis keletą kartų aukai dūrė peiliu į krūtinę, sprandą, nugarą.

Paskutinio žodžio metu moters artimųjų atsiprašiusiam N. Tarasovui skirta 10 metų nelaisvės. Jam teks atlyginti ir 6 849 litų civilinį ieškinį.

Aštuonių klasių išsilavinimą turintis rusas į Lietuvą iš Kaliningrado srities atvyko 1990 metais. Neturinčiam kur ir iš ko gyventi vyriškiui taip pasielgti pataręs draugas – esą Lietuvoje seni žmonės noriai samdo darbininkus, suteikia nakvynę ir maitinimą.

Gyvendamas Lietuvoje bei dirbdamas pas žmones N. Tarasovas dėl nuolatinių išgėrinėjimų pabuvojo ir Švėkšnos psichiatrinėje ligoninėje.

Prieš penkerius metus jis apsistojo Gudirvių kaime, pas Stasę ir Juozą Dobilus. Vyras talkino vienai ūkiu besirūpinančiai moteriai, nes jos vyras dėl visiškos negalios buvo prikaustytas prie lovos.

Kaltinamasis pasakojo, jog lemtingąją dieną kombainas nukūlęs miežius, tad jie su šeimininkais nutarę tai atšvęsti. N. Tarasovas arklio traukiamu vežimu šeimininkę nuvežęs į kaimo parduotuvę, o ji nupirkusi tris butelius vyno, po vieną alaus ir degtinės butelį.

Vieną butelį vyno jie su šeimininke suvartoję melždami karves, o vakare surengtose išgertuvėse dalyvavęs ir neįgalus namų šeimininkas. Baigiantis paskutiniam degtinės buteliui, anot N. Tarasovo, jis net siūlęs nebegerti, tačiau šeimininkė liepusi pabaigti.

„Aš nuėjau miegoti, o kas nutiko vėliau, beveik nepamenu. Aš maniau, jog sapnavau, tačiau ryte įėjęs į šeimininkų kambarį supratau, jog tai buvo ne sapnas. Aš dažnai sapnuodavau keistus sapnus, o tą kartą sapne girdėtas vyriškas balsas man liepė greitai nužudyti ir dingti. Aš taip ir padariau. Žinau, jog smogiau nežiūrėdamas, kur pataikysiu”, – sakė N. Tarasovas.

Šiurpius nakties įvykius teisme papasakoti teko nužudytosios dukrai Danguolei Marcinkienei. Ji teisme atkartojo J. Dobilo, nuo patirto streso mirusio po poros savaičių, žodžius.

Anot D. Marcinkienės, tėvas pasakojęs, kad žmona sėdėjusi ant jo lovos, kai kambaryje su dviem peiliais rankose pasirodęs samdinys. Kaip jis smogęs, neįgalusis nematė, tačiau netrukus žmona sukniubusi ant jo kojų, o vėliau nukritusi ant žemės.

Neįgalus vyras, negalintis pasiekti telefono bei prisišaukti pagalbos, taip ir liko gulėti.

Išaušus rytui žudikas vėl pasirodęs sutuoktinių kambaryje. N. Tarasovas į senuko klausimą, kodėl taip pasielgė, atsakė galintis ir su juo taip pasielgti, tačiau išėjo.

Neblaivus N. Tarasovas aplankė keletą kaimo gyventojų ir papasakojo, kas įvyko. Netrukus Dobilų namuose pasirodę policininkai aptiko moters kūną. Jos nužudymu įtariamas samdinys sulaikytas gretimame kaime.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.