Darbo partijos juodojoje buhalterijoje – Seimo narių pavardės

Teisėsaugininkai Darbo partijos juodojoje buhalterijoje aptiko duomenų apie galimus neaiškios kilmės pinigų mokėjimus Seimo nariams.

Įrodymus apie Darbo partijos nešvarius pinigus pareigūnai aptiko atlikę kratą V.Uspaskicho namuose bei su juo susijusią kartono įmonę, praneša LNK žinios.

Pareigūnai rado DP priklausančių parlamentarų sąrašus su įrašais apie jiems mokamas milžiniškas sumas, kurios ypač padidėdavo prieš Kalėdas ir Naujuosius metus.

Lėšos naudotos Seimo nariams papirkti. Dideles pinigų sumas kartono įmonės finansininkė perduodavusi Darbo partijos finansininkei.

Kartono gamyklos, kurioje rasta juodoji buhalterija, buvęs akcininkas – V.Uspaskicho patikėtinis Romas Ruškulis. Pareigūnai, atlikę kratas jo namuose bei buvusioje darbovietėje, rado darbiečių telefono pokalbį, kuriame susitarta nedelsiant slėpti galimus įrodymus. Tai sužinoję pareigūnai, praėjusį penktadienį atliko kratą Darbo partijos būstinėje.

Dalis pinigų aptikta ir vieno iš būstinės darbuotojų automobilio bagažinėje.

Pareigūnai įtaria, kad tai gali būti verslininkų duoklės už pagalbą gaunant Europos Sąjungos paramą arba Rusijos slaptųjų tarnybų kontroliuojamų ofšorinių bendrovių pinigai.

Pareigūnams, atlikus kratą V.Uspaskicho namuose, pavyko rasti kelis milijonus litų grynaisiais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.