Lietuvos rimtosios muzikos žvaigždės pasirodys su jaunomis žvaigždutėmis

Birželio 1-ąją, paminint Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Vilniaus Kongresų rūmuose įvyks unikalus rimtosios muzikos koncertas „Vasaros žingsniai: žvaigždės ir žvaigždutės”. Čia profesionalūs atlikėjai scena dalinsis su jaunaisiais vokalistais ir muzikantais. Pasak renginio organizatorių, šiuo koncertu norima parodyti visuomenei, kokia talentinga karta auga Lietuvoje, o jauniesiems talentams suteikti galimybę atsiskleisti ir parodyti save. Renginį organizuoja VšĮ „Meno erdvė”.

Kartu su vaikų chorais, jaunaisiais vokalistais bei muzikantais koncertuos maestro Virgilijus Noreika, Šv.Kristoforo kamerinis orkestras, vadovaujamas maestro Donato Katkaus, varinių pučiamųjų kvintetas „Vilnius Brass”, Vilniaus styginių kvintetas, L.Šinkarenkos džiazo grupė, saksofonistas Petras Vyšniauskas, solistė Ieva Prudnikovaitė, dainininkė Neda Malunavičiūtė, dainininkas ir kompozitorius Andrius Kulikauskas bei kitos mūsų šalies rimtosios muzikos ir džiazo žvaigždės.

„Manome, kad reikia remti ne tik vargšus, beglobius vaikus, bet ir talentingus jaunus žmones, kurie ateityje garsins mūsų šalį. Kad projektas reikšmingas ir reikalingas, rodo kolektyvų atrankos, kuriose dalyvauja būsimieji talentai. Išvydus vaikų veržlumą, aiškiai suvoki – mes jiems reikalingi. Tikimės, kad ateityje šis koncertas taps tradiciniu festivaliu ir skatins vaikų kūrybą – taps ta scena, kurioje vaikai svajos ir galės pasirodyti su profesionaliais atlikėjais”, – sakė renginio idėjos autorė ir koncerto organizatorė Lilija Valatkienė.

Pasak jos, lėšų koncertui organizuoti buvo surinkta dvejuose aukcionuose, kuriuose buvo varžomasi ne tik dėl profesionalių menininkų, bet ir jaunųjų kūrėjų darbų, taip suteikiant jiems galimybę atsidurti šalia įžymybių ir sektinų pavyzdžių. Dvejuose aukcionuose buvo surinkta 28 960 Lt.

Su Lietuvos scenos įžymybėmis birželio 1-ąją pasirodys tarptautinių konkursų laureatai – Lietuvos vaikų ir jaunimo centro choras „Kivi”, Algirdo muzikos mokyklos vokalinis ansamblis „Šypsena”, B.Dvariono muzikos mokyklos, M.K.Čiurlionio menų mokyklos, Vilniaus Karoliniškių muzikos mokyklos, M. Rostropovičiaus fondo remiami vaikai bei kiti atlikėjai.

Dviejų dalių koncertą praskaidrins ilgoji pertrauka, kurios metu Vilniaus kongresų rūmų fojė vaikai demonstruos madas, veiks Jūratės Stauskaitės meno mokyklos jaunųjų dailininkų darbų parodos, pasirodys tie atlikėjai, kurie dar tik ruošiasi didžiajai scenai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.