Meluojančiam ministrui rengiama interpeliacija

Seimo opozicinės centro ir dešiniųjų frakcijos rengia interpeliaciją kultūros ministrui Vladimirui Prudnikovui, už valstybės lėšas koncertuoti į užsienį išsiuntusiam žmoną bei dukrą.

Interpeliacijos tekstas antradienį suderintas opozicinių Tėvynės sąjungos, Liberalų sąjūdžio, Liberalų centro ir sąjungos bei Naujosios sąjungos frakcijų vadovų susitikime.

Liberalai jau paskelbė pradėję rinkti parašus po interpeliacijos tekstu.

Interpeliacija ministro klausiama, kodėl jis, pripažinus, kad pažeidė valstybės tarnautojų veiklą reglamentuojančio įstatymo reikalavimus, nepasitraukia iš užimamų kultūros ministro pareigų.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) konstatavo, jog už valstybės lėšas į užsienį koncertuoti išsiuntęs žmoną ir dukrą kultūros ministras pasielgė neetiškai ir neįvykdė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų.

Anot VTEK sprendimo, neetiškai ministras pasielgė todėl, kad sukėlė visuomenėje įtarimus dėl galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto ir nenusišalino nuo dalyvavimo Kultūros ministerijos lėšų skyrimo jo žmonos ir dukters koncertinėms programoms finansuoti procedūrose.

Nors ministras aiškinosi, jog dokumentuose, kuriuos jis pasirašė, nebuvo nurodytos konkrečios koncertuoti vykstančių asmenų pavardės, todėl jis esą nežinojo apie savo žmonos ir dukros keliones.

Tuo tarpu Kultūros ministerijos darbuotojai, kuriuos gindamasis V.Prudnikovas apkaltino aplaidumu, tikina, jog ministras dar prieš pasirašydamas dokumentus buvo ne tik informuotas apie numatomą žmonos ir dukters veiklos finansavimą valstybės lėšomis, bet ir įspėtas apie galimą viešųjų ir privačių interesų konfliktą priėmus atitinkamus sprendimus.

Seimo opozicinių frakcijų taryba antradienį po pietų nusprendė palaikyti tik Liberalų sąjūdžio inicijuotą interpeliaciją kultūros ministrui „darbiečiui” Vladimirui Prudnikovui, tačiau sutarė neskubėti reikšti nepasitikėjimo dar dviem ministrais – sveikatos apsaugos ministru Žilvinu Padaiga ir finansų ministru Zigmantu Balčyčiu.

„Birželio viduryje pamatysime, kaip atrodo situacija dėl euro ir dėl „Mažeikių naftos”. Ir lieka mūsų išsakyta nuostata, kad gali tekti svarstyti nepasitikėjimo visa Vyriausybe klausimą”, – sakė Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, paklaustas, ar Seimo opozicija neatsisakė minties reikšti nepasitikėjimą Ž.Padaiga ir Z.Balčyčiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.