Išpuolis troleibuse tapo gaujos fiasko

Į vakarykštes Kauno policijos suvestines pateko dar vienas galimai su Kauno gimtadienio švente susijęs ne visai eilinis įvykis.

Sekmadienio vakare 5-ojo maršruto troleibuse, šiam riedant Neries krantine, apiplėštas į namus Šilainiuose su dviem draugais grįžęs šešiolikmetis.

Vienas iš trijulės tapo penkių metais vyresnių bendraamžių auka. Vienas pastarųjų tiesiog iš rankų jam išplėšė mobiliojo ryšio telefoną LG, įvertintą 1 500 litų.

Negalėdami fiziškai pasipriešinti prieš penkis, apiplėštasis bei jo draugai įveikė akiplėšas gudrumu. Išlipę paskui plėšikus iš troleibuso, šie juos pasekė. Tas, kuris pasiėmė pagrobtą telefoną, dingo vieno Jurbarko gatvės namo tarpuvartėje.

Netrukus prie šio namo apiplėštojo draugų telefonu 112 išsikviesti policijos patruliai. Veikta iš karto keliomis kryptimis: nukentėjusiojo draugai įsisodinti į tarnybinį automobilį, kad apvažiuotų mikrorajoną. Pats apiplėštasis su vienu pareigūnu patraukė į minėtą tarpuvartę.

Įtariamasis telefono pagrobimu pastebėtas šio namo antrojo aukšto balkone. Kad jam tai buvo netikėta, rodė vaikino reakcija: nepraėjo nė kelios sekundės, kai jis dingo. Tačiau pasislėpti nepavyko: netrukus jis aptiktas viename šio antrojo aukšto namo bute, kaip paaiškėjo, turinčiame bendrą balkoną su dar trimis butais. Įtariamasis mobiliojo telefono vagyste bandė pasislėpti savo mamos draugės bute. Sulaikant septyniolikmetį Mantą B. iš Raudondvario plento pas jį rastas ir pagrobtas telefonas.

Sulaikytasis dviem paroms uždarytas į policijos areštinę. Ištraukti į dienos šviesą ir likę keturi jo bendrai. Paaiškėjo, kad trys iš jų – gerai vietinei policijai žinomi ilgapirščiai. Jie siejami su ne viena vagyste, tačiau šįsyk kai kas įkliuvo jau su konkrečiais įkalčiais. Likę du šio penketuko nariai iki šiol policijai buvo nežinomi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.