Prancūzai į Kauną atvyko su partneriais

Miesto vadovai bando sklaidyti abejones dėl Nemuno saloje planuojamų statyti sporto rūmų projekto ir dar šią savaitę žada pristatyti konkrečių veiksmų planą

Prancūzijos kompanijos „Bouygues Batiment International” atstovai vakar Kauno vadovams pristatė bendrovės „SMG Europe” vadovus. Ši kompanija turėtų tapti Nemuno saloje planuojamų statyti sporto rūmų operatoriumi. Svečiai vakar su žiniasklaidos atstovais nepanoro bendrauti.

Ragina laukti trečiadienio

„Prancūzijos kompanijos ir jų partnerių atstovus informavome, kad sporto rūmų projektas sulaukė didžiulio visuomenės ir žiniasklaidos dėmesio. Mes pageidavome, kad apie jį būtų teikiama kuo daugiau informacijos. Svečiai pažadėjo trečiadienį surengti spaudos konferenciją ir daugiau papasakoti apie projekto eigą”, – teigė Kauno meras Arvydas Garbaravičius.

„SMG Europe” vadovai apsilankė Nemuno saloje. Jie taip pat susitiko ne tik su Savivaldybės, bet ir su „Žalgirio” atstovais. Mero atstovės spaudai Jolitos Linkevičiūtės teigimu, pagrindinė kompanijos būstinė yra JAV, tačiau ji jau senokai dirba ir Europoje, kur įsteigtas padalinys. „Tai viena didžiausių tokios veiklos kompanijų”, – galimą sporto rūmų Nemuno saloje operatorių apibūdino mero atstovė spaudai.

Kompanijos interneto tinklalapyje nurodoma, kad SMG įsteigta 1977 metais. Firma dirba įvairiose pasaulio šalyje ir yra įsteigusi nemažai filialų. Europos padalinys įgyvendina projektus Anglijoje, Norvegijoje, Vokietijoje ir kitose šalyse.

Bando įkvėpti optimizmo

„Susitikimai su potencialiais investuotojais vyks kiekvieną dieną. Nuotaikos geros, todėl laukiame oficialios derybų pradžios. Daugiau naujienų bus trečiadienį. Supraskime, kad dėl sporto rūmų koncesijos laukia sunkios ir atsakingos derybos”, – sakė meras.

„Kauno dienos” paklaustas, ar prancūzai oficialiai pažadėjo šią savaitę pateikti koncesijos sutarties projektą, A.Garbaravičius nuo tiesaus atsakymo išsisuko pasiūlęs palaukti keletą dienų.

Praėjusią savaitę A.Sabonio „Žalgirio” krepšinio centro viceprezidentas Gediminas Navikauskas užsiminė, kad šiuo metu baigiamas rengti verslo planas, derinamos nuomos sutarties sąlygos ir artimiausiu metu turėtų būti pateiktas koncesijos sutarties projektas.

„Tiksliname konkrečius skaičius, todėl stebina kalbos, kad nieko nevyksta”, – teigė G.Navikauskas. Vakar vykusiame susitikime Kauno vadovai jokių įsipareigojimų raštu dėl derybų pradžios iš prancūzų negavo.

Pakvietė dirbti savo aršų kritiką

Prieš keletą savaičių Kauno meras pareiškė, kad ieškoma specialisto, kuris koordinuotų visus su Nemuno sala susijusius projektus.

Jau šiandien turėtų būti viešai paskelbta, kad Nemuno salos projektų koordinatoriumi tapo buvęs Seimo narys socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas. Iki šiol jis garsėjo kaip vienas aršiausių Kauno mero kritikų.

Buvęs parlamentaras „Kauno dienai” nepaneigė, kad jam buvo pasiūlyta kuruoti Nemuno salos projektus. A.Garbaravičius vakar buvo dar atviresnis.

„K.Kriščiūnas jau parašė prašymą ir, mano teikimu, jo kandidatūra patvirtinta. Manau, kad tai turėtų palengvinti Nemuno salos projektų koordinavimą ir įgyvendinimą. Mūsų laukia sudėtingas periodas, todėl negalime daryti klaidų. Socialdemokrato pakvietimas dirbti Kauno labui tik patvirtina mano nuostatą, kad sporto rūmų projektas turi suvienyti visų partijų atstovus”, – teigė miesto vadovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.