Išgelbėta mergaitė neišgyveno

Kiškėnų kaimo karjere skendusi mergaitė, kuriai ugniagesiai-gelbėtojai gražino gyvybę, neišgyveno.

Gegužės 11-ąją Kiškėnų karjere, Klaipėdos rajone, skendusi aštuonmetė Aurelija mirė užvakar vakarą Klaipėdos vaikų ligoninės Reanimacijos skyriuje.

Užpraėjusios savaitės įvykis sulaukė išskirtinio dėmesio, nes tuoj po jo pasklido žinia, kad medikai diagnozavo iš tvenkinio ištrauktos mergaitės mirtį, tačiau Gargždų ugniagesiai-gelbėtojai nusprendė toliau gaivinti skenduolę ir privertė plakti jos širdį.

Klaipėdos rajono greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties vedėja Liuda Paulikienė tvirtino, jog medikai nepelnytai buvo apkaltinti lemiamu momentu nuleidę rankas.

Anot jos, atvykus GMP ekipažui skenduolę jau gaivino ugniagesiai, kurie taip pat išmano, kaip tai daroma. O felčerė suleido mergaitei vaistų, pastatė lašinę.

Medikai prognozavo, kad visas džiaugsmas, jog mergaitė išgyveno, gali būti pernelyg ankstyvas – Aurelija liko komoje, sąmonės taip ir neatgavo. Užvakar nelinksmos prognozės išsipildė – vaikas mirė.

Tuoj po įvykio kaltinimų netrūko ir mergaitės artimiesiems. Klaipėdos rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Stanislovas Petrikas sakė, jog aštuonmetei įkritus į vandenį nemokantis plaukti tėvas puolęs jos gelbėti, slidžiu karjero krantu paskui jį į vandenį įslydusi ir močiutė.

Suaugusiesiems pavykę išsikapanoti, o vaikas likęs vandenyje. Netrukus prie vandens telkinio pasirodę tėvo iškviesti ugniagesiai-gelbėtojai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

1 atsiliepimas į "Išgelbėta mergaitė neišgyveno"

  1. virginija

    didele uzuojauta tevams ir visiems artimiesiems

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.