Marijampolės klubas – vėl LKL

Lygos valdybos nutarimu Marijampolės krepšinio centras tapo asociacijos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) nariu ir rudenį startuos pagrindinėse šalies pirmenybėse.

„Prieš tai du sykius bandėme sugrįžti į LKL ir vis nepavykdavo. Džiaugiamės, kad pagaliau priimtas mums palankus sprendimas. Trečias kartas tikrai nemelavo”, – po posėdžio neslėpė pasitenkinimo ekipos planus pristatęs Marijampolės krepšinio federacijos vadovas Algis Žvaliauskas.

Marijampolės krepšinio klubo pagrindinė rėmėja buvusi bendrovė „Kraitenė” prieš 6 metus netikėtai ėmė globoti futbolo ekipą, todėl krepšininkai nepajėgė išlikti LKL.

Netrukus Suvalkijos klubas jau ketina suburti komandos branduolį bei patvirtinti trenerį.

Tarp kandidatų į šį postą yra ir „Arvi” strategas Gintautas Žibūda, šiemet Lietuvos pirmenybėse sėkmingai vadovavęs ir Marijampolės vaikinų ekipai.

„Kaip vadinsis komanda, netrukus spręsime. Kadangi pagrindinė jos rėmėja – miesto savivaldybė, pavadinimas tikriausiai bus siejamas su Marijampole ir Suvalkija”, – spėjo regiono krepšinio federacijos vadovas.

Birželį numatomas LKL visuotinis susirinkimas nuspręs, ar Marijampolės klubui reikės sumokėti stojamąjį mokestį.

Valdybos posėdyje buvo aptartas ir ką tik pasibaigęs LKL sezonas. Kitą čempionatą, kuris vyks atskirai nuo Baltijos lygos, planuojama pradėti rugsėjo 22 dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.