Tobulins apsaugos nuo saulės produktų ženklinimą

Europos Komisija pramonės įmonėms teiks rekomendacijas, užtikrinančias, kad nuo 2007 metų būtų taikoma vienoda, nesudėtinga ir suprantama apsaugos nuo saulės produktų ženklinimo sistema. Mat esama sistema turi trūkumų.

EK narių teigimu, nė vienas apsaugos nuo saulės produktas negali užtikrinti visiškos apsaugos nuo pavojingų UV spindulių. Nepakankama apsauga nuo saulės kelia rimtą pavojų sveikatai, pavyzdžiui, riziką susirgti odos vėžiu. Todėl reikalinga ES piliečiams suteikti visą informaciją apie tai, nuo ko šios priemonės saugo, o nuo ko – ne.

Komisija teigia, kad dabartinis apsaugos nuo saulės priemonių ženklinimas turi trūkumų.

Viena svarbus aspektas susijęs su dviem skirtingais pavojingos UV spinduliuotės tipais. UVB spinduliuotė sukelia saulės nudegimus. UVA spinduliuotė yra ankstyvo odos senėjimo priežastis, ji silpnina žmogaus imuninę sistemą ir didina odos vėžio riziką. Apsaugos nuo saulės veiksnys SPF saugo tik nuo nudegimo (UVB spindulių).

Kol kas nėra vienodų tyrimo būdų patikrinti apsaugos nuo UVA spindulių lygį, ir kiekvienas gamintojas naudoja savus apsaugos lygio nustatymo ir žymėjimo būdus.

Komisija rekomenduos, kad UVA apsaugos lygis turi būrti nurodytas vienodai, remiantis standartizuotais tyrimo būdais, kad klientas galėtų palyginti produktus. Formuluotės, sudarančios visiškos apsaugos įspūdį, turi būti uždraustos, nes produktų, visiškai apsaugančių nuo UV spinduliuotės, nėra. Etiketėse turi būti pateikti aiškūs ir suprantami įspėjamieji užrašai ir naudojimo instrukcijos. Būtina esą nurodyti ir kaip tinkamai naudoti priemonę.

Apsaugos nuo saulės produktai yra viena iš daugelio priemonių, padedančių apsisaugoti nuo UV spindulių. Patartina vengti tiesioginių saulės spindulių didžiausio aktyvumo valandomis, vilkėti nuo saulės saugančius drabužius, dėvėti galvos apdangalus ir saulės akinius, saugoti nuo tiesioginių spindulių kūdikius ir vaikus. Karštuoju metų periodu medikai dar rekomenduoja gerti daugiau skysčių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.