Alkoholis vyrą pavertė skerdiku

„Aš nujaučiau, kad vieną kartą taip atsitiks. Galėjau net ir pati tos moters vietoje būti.

Išgėręs jis tampa labai keistas ir baisus”, – „Lietuvos rytui” vakar pasakojo Prienų gyventojo 46 metų Albino Čepeliausko, įtariamo kraupia žmogžudyste, buvusi žmona Vilma.

Vėlų sekmadienio vakarą A.Čepeliausko name rastas peiliu išmėsinėtos 31 metų Jūratės Ryselienės lavonas.

Moteriai buvo nupjautos krūtys, lyties organai, išpjauti žandai, bandyta nukirsti vieną ranką ir koją.

Šitaip sudarkytą nuogą aukos kūną žudikas buvo paslėpęs name po vieno iš trijų kambarių grindimis esančiame rūsyje.

Pareigūnai kai kurias nupjautas moters kūno dalis surado išmestas prie kieme esančio tvenkinio.

A.Čepeliauskas buvo sulaikytas, kai benzinu apipylė namą ir ketino jį padegti. Manoma, kad žudikas bandė sunaikinti nusikaltimo pėdsakus.

Įtarimų kilo nuomininkams

Prieš trejus metus iš namų išėjus žmonai su vieninteliu sūnumi, A.Čepeliauskas liko gyventi vienas nuosavame name Sodų gatvėje.

Prieš porą metų dėl girtavimo darbo netekęs vyriškis žiemą priėmė gyventi nuomininkus – iš Nemajūnų (Prienų r.) kilusią moterį, vardu Daiva, su pora vaikų ir sugyventiniu Rimu. Pastarieji ne tik padėjo išlaikyti namą, bet ir tapo šeimininko sugėrovais.

Kaimynai pasakojo, jog A.Čepeliausko namuose linksmybės prasidėjo penktadienio vakarą – čia skambėjo muzika, buvo girdėti girtų žmonių šūkavimai. Šeštadienį vėl buvo girtaujama.

Sekmadienį A.Čepeliausko nuomininkams kilo pirmieji įtarimai, kad vyksta kažkas negera, dėl to, kad namo šeimininkas visą dieną buvo užrakinęs savo kambarį.

Vakare pora nustėro užuodusi benzino kvapą namuose ir aptiko degalais sulietą vaiko lovelę bei kilimus.

A.Čepeliausko rankose jie pamatė ir degtukus – vyriškis neslėpė ketinąs padegti namus.

Išsigandusi pora paskambino policijai, o patys, namo šeimininko padedami, pradėjo į kiemą nešti daiktus.

Įtariamasis buvo girtas

„Po „Panoramos” skaičiau knygą, kai išgirdau ugniagesių mašinos sireną. Paskui pamačiau ir policiją”, – apie įvykius kaimynystėje pasakojo buvęs A.Čepeliausko šeimos draugas.

Nenorėjęs, kad jo pavardė būtų minima, vyras teigė supratęs, kad Albinas kažką padarė.

Prie Sodų gatvės 11-ojo namo susirinkusius žmones netrukus pasiekė žinia, kad namo šeimininkas nužudė jauną moterį.

Gerokai po vidurnakčio A.Čepeliauską išsivedė kriminalistai. Jis buvo girtas ir kliedėjo.

Policijos komisariate įtariamajam buvo nustatytas sunkus girtumas.

Sulaikytasis neslėpė nužudęs moterį, bet jo kalba priminė kliedesius, todėl vyriškis oficialiai buvo apklausiamas vakar, kai išsiblaivė.

„Ta jauna moteris pas A.Čepeliauską užsukdavo išgerti. Vargu ar juos galėjo sieti kas nors daugiau”, – kalbėjo A.Čepeliauską pažįstantys žmonės.

Tiesa, jie teigė iš nuomininkų girdėję, kad J.Ryselienė išgertuvių metu namo šeimininką pavadinusi pederastu ir tai galėję išprovokuoti jo žiaurumą.

„Girtas jis dažnai nešiodavosi didžiulį medžioklinį peilį”, – pasakojo kaimynai.

Melavo nežinąs, kur yra auka

Manoma, kad moteris buvo nužudyta naktį į sekmadienį. Tikslesnį mirties laiką ir priežastis turės pateikti ekspertai.

Nusikaltimo auka tapusi J.Ryselienė kartu su tėvais gyveno gretimoje gatvėje.

Išsiskyrusi ir viena aštuonerių bei pusantrų metų dukteris auginanti moteris, jos sesers Jolantos Matusevičienės tvirtinimu, nebuvo A.Čepeliausko draugė.

„Jūratė šeštadienį apie 11 valandą išėjo pas jo nuomininkę Daivą ir negrįžo. Baisu, ką jai padarė”, – „Lietuvos rytui” kalbėjo šoko ištikta moteris.

J.Matusevičienė prasitarė, kad, nesulaukęs į namus grįžtančios dukters, J.Ryselienės tėvas Algis Vaitkevičius sekmadienio rytą buvo nuėjęs pas A.Čepeliauską. Bet šis lyg niekur nieko pareiškęs, kad Jūratė seniai iš jo išėjusi.

„Ką, negrįžo namo?” – dar paklausė vyriškis aukos tėvo.

Dvariuku vadinamo kvartalo vaikai pasakojo sekmadienį žudiką matę po Prienus vaikštantį apnuoginta krūtine.

Viena mergaitė „Lietuvos rytui” teigė, kad taip atrodantis A.Čepeliauskas gatvėje siūlėsi jai užrišti batų raištelius.

Vaizdas sukrėtė pareigūnus

Vakar prieš pietus, kai „Lietuvos rytas” lankėsi Prienuose, nužudytosios kūnas dar nebuvo išvežtas.

Beveik visą pirmadienio naktį dirbę kriminalistai ir ekspertai vakar nusprendė dar kartą apžiūrėti įvykio vietą.

Kad auka atrodė žiauriai, buvo galima spręsti iš pareigūnų, išeinančių iš žudiko namų, veido išraiškos bei savijautos – ne vienas jų žiaugčiojo.

Susirinkusių kvartalo gyventojų akivaizdoje kriminalistai taip pat dar kartą tikrino namo prieigas – ieškojo kūno dalių ir įkalčių.

„Tokio vaizdo nebuvau matęs. Vakar su vyrais kalbėjomės – Prienai tampa juodąja duobe šalyje. Čia įvyksta neregėtų ir negirdėtų nusikaltimų”, – kalbėjo „Lietuvos rytui” vienas pareigūnų.

Žmona patyrė daug smurto

Buvusi A.Čepeliausko žmona sutiko „Lietuvos rytui” atvirai papasakoti apie siaubą, kurį patyrė gyvendama kartu su sulaikytuoju žmogžudžiu.

„Klausiate, ar patikėjau tuo, ką išgirdau? Žinoma – neatsitiktinai mes jau nesame kartu. Prieš trejus metus pasiėmiau sūnų, mašinos dokumentus ir išėjau kur akys veda. Nuomojuosi butą, bet turiu ramybę. Pernai rudenį ir oficialiai išsiskyrėme”, – kalbėjo moteris.

V.Čepeliauskienė neslėpė nuo 1989-ųjų, kai jie susituokė, patyrusi daug siaubingų akimirkų. Vyras ją ir sūnų ne tik mušdavęs, bet ir grasindavęs žiauriai nužudyti.

„Jis ne kartą yra tempęs mane į tą rūsį už plaukų ir kalbėjęs – ten turiu peiliuką, aš tave išmėsinėsiu ir išvirsiu”, – neslėpė buvusi įtariamo žudiko sutuoktinė.

A.Čepeliauskas nekart yra kaimynų bei šeimos draugų akivaizdoje kalbėjęs, jog nužudys žmoną, padegs namus, o pats pasikars.

V.Čepeliauskienė sakė, kad buvusiam gyvenimo draugui po išgertuvių dažnai atrodydavę, jog sienomis ropoja vabalai, laksto arkliai.

Savo noru iš gyvenimo pasitraukė ir į alkoholį linkęs vyriškio brolis – jis pasikorė.

Buvo patekęs pas psichiatrus

A.Čepeliauskas sovietmečiu buvo teistas už pasipriešinimą milicijos pareigūnui.

Atlikdamas bausmę vadinamosiose laisvosiose statybose jis griebėsi smurto, todėl pateko į Pravieniškių pataisos namus.

Kaimynai ir buvusi žmona tikino, kad vyriškis buvo auksarankis ir mokėjo daug darbų, tačiau susitvarkyti gyvenimą trukdė polinkis į svaigalus ir agresiją.

A.Čepeliauskas ilgą laiką dirbo Prienų sklandytuvų gamykloje šaltkalviu surinkėju, bet dėl nuolatinio girtavimo ir neprognozuojamo charakterio turėjo darbą palikti.

Žudiko žmona pasakojo, kad kartą vyras tiesiog iš darbo buvęs išvežtas į psichiatrijos ligoninę, tačiau iš jos pabėgęs.

„Mes po to bandėme gydyti dar kartą, tačiau jis nesutiko”, – pasakojo V.Čepeliauskienė. Ji teigė dėjusi daug pastangų gelbėdama vyrą nuo pražūtingų pomėgių, vedžiojusi jį net į anoniminių alkoholikų klubą, tačiau tai nepadėję.

Su „Lietuvos rytu” kalbėję sulaikytojo prieniškio kaimynai neslėpė noro, kad A.Čepeliauskas į laisvę nebeišeitų – ir pasakojo apie įvairius jo žiaurumo protrūkius.

Įtariamasis buvęs pavojingas ne tik žmonėms, bet ir gyvūnams, nes kartą ilgą laiką nešėręs savo šuns, pagrasinęs pakarti kaimynų keturkojį draugą, badu numarinęs balandžius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.