Už „LT United” įvertinimą dėkota ne tik emigrantams

Aukščiausiu kada nors pasiektu rezultatu „Eurovizijoje” – šeštąja vieta – džiaugdamiesi lietuviai nepamiršta padėkoti ir užsienin emigravusiems tautiečiams.

Daugiausia balų „LT United” kaip tik ir skyrė emigrantų iš Lietuvos labiausiai pamėgtos šalys – 10 balų Didžioji Britanija, o vienintelė 12 balų – Airija.

Tiesa, internete pasirodė ir nusivylusiųjų Vokietijos bei Ispanijos balsavimo rezultatais atsiliepimų – tikėtasi, jog šios lietuvių emigrantų taip pat mėgstamos šalys už „LT United” balsuos aktyviau. Vis dėlto, svarstė internautai, mūsų tautiečiai Ispanijoje, matyt, uždirba mažiau nei Airijoje ir Didžiojoje Britanijoje – balsuoti pritrūko pinigų.

Beje, puikių „LT United” rezultatų nelinkstama laikyti vien tik emigrantų nuopelnu – daina buvo pastebėta beveik visoje Europoje, net ir tose šalyse, kur lietuvių neturėtų būti daug.

Pirmą vietą užėmusios „pabaisomis” suomiais vadinamos grupės „Lordi” pasiekimas bei puikus „LT United” įvertinimas ypač pradžiugino Eurovizijos skeptikus. Šios grupės, anot internautų, išjudino standartizuotą šou, ir davė atkirtį įkyrėjusiam paviršutiniškam saldžiabalsiam popsui.

Dar viena šių metų „Eurovizijos” „neformato” atlikėja islandė Silvia Night žiūrovų nebuvo taip gerai įvertinta ir į finalą nepateko. Po nesėkmingo pusfinalio aikštingu elgesiu pagarsėjusi islandė koneveikė Europą necenzūriniais žodžiais ir net skėlė antausį vienam iš ją apspitusių žurnalistų.

Iškovota šešta vieta suteikia lietuviams galimybę kitąmet savo atstovus deleguoti tiesiai į finalą, tačiau kai kurie tautiečiai dėl to jau pradeda nerimauti, nes neva nebūtų, ką siųsti. Deleguodami, pavyzdžiui, Alaną Chošnau ar „Aliukus” tiesiai į finalą esą tik apsijuoktume.

Tiesa, jau Vilniaus oro uoste paklaustas, ar kitais metais „LT United” dalyvaus „Eurovizijoje”, kaip ir buvo žadėję, A. Mamontovas palinksėjo galva. „Išsikovojome vietą finale, tai kodėl dabar turėtume ją atiduoti kam nors kitam”, – pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo „LT United” lyderis.

Prieš pasirodant grupės nariams oro uosto laukiamajame būriavosi ne tik žurnalistų, bet ir gerbėjų būrys, kurie, išvydę muzikantus, ėmė garsiai skanduoti „ačiū”, o Saulius Urbonavičius per megafoną atsakė: „Čia jums visiems ačiū, prie ko čia mes?”.

Apie pusantros paros nemiegoję „LT United” nariai buvo gerokai pavargę, bet laimingi. M. Mikutavičius vakar sakė, jog švęsti grupė nenustojo. A. Mamontovas negalėjo apibūdinti savo nuotaikos: „Įspūdžiai dar nesusigulėjo ir labai sunku juos išsakyti, bet toks šiltas pasitikimas byloja daugiau, nei aš galiu pasakyti”.

Projekto narius į Atėnus lydėjęs garso režisierius Artūras Pugačiauskas labai džiaugėsi garsu ir vaizdu besirūpinančios komandos, taip pat ir viso aptarnaujančio personalo palaikymu. Iš pradžių šokiruoti vokiečių kompanijos, kuri rūpinosi vaizdo produkcija, atstovai vėliau, anot A. Pugačiausko, suprato „LT United” humorą ir mūsiškius labai palaikė. Geranoriškas vertinimas buvęs juntamas ir iš viešbučio personalo, ir net iš paprastų graikų miesto gatvėse, smagiai niūniavusių „We Are The Winners”.

Be 12 taškų Lietuvai skyrusios Airijos, po 10 taškų skyrė Latvija, Islandija ir Didžioji Britanija, po 8 – Suomija, Lenkija ir Estija, po 7 taškus – Danija, Andora ir Monakas, po 6 – Kroatija, Baltarusija ir Olandija, po 5 – Norvegija, Ukraina ir Rusija, po 4 – Portugalija, Belgija, Kipras, Ispanija, Moldova ir Graikija, po 3 taškus – Švedija, Slovėnija, Serbija ir Juodkalnija, Izraelis bei Makedonija. Po vieną tašką „LT United” atidavė Bulgarija ir Malta, o nė balu neįvertino Rumunija, Šveicarija, Albanija, Turkija, Armėnija, Prancūzija bei Bosnija ir Hercegovina.

Antroji vieta šiemetinėje „Eurovizijoje” atiteko Rusijos dainininkui Dimai Bilanui ir jo dainai „Never Let You Go”, trečioji – Bosnijos ir Hercegovinos atstovams grupei Hari Mata Hari su daina „Leila”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.