Eurovizijos finalas: Atėnai niūniuoja lietuvių dainą

Prasideda 51-mojo Eurovizijos dainų konkurso finalas. 24 šalys šį vakarą kovos dėl geriausios titulo Atėnuose.

Po trejų metų pertraukos Lietuva – vėl Eurovizijos finalinėje scenoje. Ketvirtadienį Atėnų olipiniame komplekse „LT United” įveikė Eurovizijos dainų konkurso pusfinalį.

Šį vakarą Lietuvių rinktinė į sceną žengs keturiolikta.

Europos šalys šį vakarą pasirodys tokia tvarka:

1.Šveicarija 2.Moldova 3.Izraelis 4.Latvija 5.Norvegija

6.Ispanija 7.Malta 8.Vokietija 9.Danija 10.Rusija

11.Makedonija 12.Rumunija 13.Bosnia ir Hercogovina 14.Lietuva 15.Didžioji Britanija

16.Graikija 17.Suomija 18.Ukraina 19.Prancūzija 20.Kroatija

21.Airija 22.Švedija 23.Turkija 24.Armėnija

Atėnų centre kone kiekvienoje suvenyrų parduotuvėje prekeiviai niūniuoja „LT United” dainą „We are the winners”, pasakoja „Lietuvos ryto” korespondentas Ramūnas Zilnys.

Jis sako, kad dabar Graikijoje svečiai iš Lietuvos visur sutinkami su džiaugsmu: graikai sveikina ir tikina, kad lietuvių daina – lengviausiai įsimenama.

Tuo tarpu „LT United” nariai per spaudos konferenciją skėlė dar vieną pokštą.

Lietuviai duodami interviu pareiškė, kad iššifravo Eurovizijos Da Vinčio kodą, kurio raktas – frazė „We are the winners” – skambanti visų Eurovizijos dalyvių dainose.

R.Zilnys sako, kad prieš lemiamą kovą nuotaikos pačios geriausios, o mūsų dainą įsiminė ir dainuoja net kai kurie kiti konkurso dalyviai.

Išprotėjusio šokio meistras Arnoldas Lukošius Atėnuose – pagrindinė žvaigždė: užkulisiuose jis negali atsiginti vaikų, norinčių su juo nusifotografuoti.

Andrius Mamontovas penktadienio vakarą davė interviu garsiam rusų BBC radijo laidų vedėjui Sevai Novgorodcevui. Anot dainininko, tai buvo didelė garbė. Susidomėjimas mūsų grupe auga kas minutę.

„LT United” narius mažyte staigmena pradžiugino ir viešbučio administracija: kiekvienam lietuvių dainininkui buvo įteiktas butelis vyno ir vaisių su graikiškais sėkmės palinkėjimais.

Lemtingosios kovos išvakarėse lietuviai pietavo Italų restorane ir anot R.Zilnio, jautėsi ramūs.

„LT United” nepamiršta ir pokštų, kurie jau tapo lietuvių delegacijos vizitine kortele.

R.Zilnys pasakoja, kad filmuojami Izraelio televizijos, lietuvių dainininkai ėmė choru maldauti, kad šios šalies atstovas laimėtų Euroviziją: „Supraskite, tada šį konkursą kitais metais rengsite jūs. O mes labai norime aplankyti jūsų šalį”.

A.Mamontovas graikų radijo žurnalistei juokdamasis tvirtino, kad „LT United” Eurovizijoje dalyvaus dar daug metų: „Čia – tik apšilimas”.

Lietuvos atstovai savo grupės vardą nuolat populiarina: lipdukai su užrašu „LT United” puošia užkulisiuose esančiame sode sustatytus stalus ir kėdes, daugelį informacinių stendų, kompiuterių ir net šiukšlių dėžių.

Žavių vyrų kompanija jau sulaukė ir intriguojančių pasiūlymų: olandų merginų grupės „Treble” narės pranešė, kad šeštadienį ketina nuogos maudytis viešbučio baseine, ir pakvietė „LT United” prisijungti su sąlyga, kad jie taip pat į vandenį ners be drabužių. Anot R.Zilnio, „LT United” vyrukai vis dar svarsto šį pasiūlymą.

R.Zilnys taip pat pasakojo, jog dalyviai prieš finalą jaučiasi tokie pat ramūs ir susikaupę, kaip ir prieš pirmąjį konkurso etapą. O Andrius Mamontovas tikina galvojąs tik apie kokybišką pasirodymą, o ne aukštą vietą lentelėje:

„Pasirodymo tikriausiai nekeisime. Matome, kad kiti atlikėjai jau spindinčiomis akimis laukia Arnoldo Lukošiaus šokio. Žmonės mūsų pasirodymą jau išmoko atmintinai. Tai labai gerai”, – įsitikinęs dainininkas.

A.Mamontovas taip pat sakė, kad pasisekimas pusfinalyje didesnio tikėjimo savo jėgomis nesuteikė: „Man tai nieko nekeičia. Pats nežinau, kodėl čia dalyvauju. Kažkoks vidinis balsas liepia tai daryti. Neturiu supratimo, kur tai nuves. Aš tik pažadu – stengsimės padaryti viską, kad lietuviai galėtų mumis didžiuotis”.

Vakar „LT United” ant menčių parvertė Europą – jie pateko tarp dešimt laimingųjų, keliaujančių kovoti Senojo žemyno finale, kuris vyks šeštadienį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Eurovizijos finalas: Atėnai niūniuoja lietuvių dainą"

  1. joana

    lt united saunuoliai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.