Tėvai sužalojo nepaklusnius sūnus

78 metų palangiškis buvo teisiamas už tai, kad vos nenužudė savo neįgalaus sūnaus. Atsižvelgę į nuoširdų senuko prisipažinimą bei netinkamą sūnaus elgesį, teisėjai paskyrė baudą.

Palangoje gyvenantis Romualdas Linkus nugyveno ilgą ir sudėtingą gyvenimą ir vargu ar galėjo įtarti, kad sulaukęs garbaus amžiaus bus teisiamas už labai sunkų nusikaltimą. Tiesa, prieš aštuonerius metus R.Linkus buvo gavęs lygtinę bausmę už vaikų tvirkinimą. Jis tikino, jog tada nukentėjo nepelnytai, teismas patikėjo vaikų apkalbomis.

Buvęs tremtinys pastaruoju metu gyveno sus sūnumi Aidu. Pernai A.Linkus grįžo iš Čekijos, kur porą metų uždarbiavo. Vyras buvo sunkiai sužalotas avarijoje ir neteko kojos. Tad tėvas tapo vieninteliu žmogumi, kuris jį slaugė ir išlaikė.

A.Linkus, net sėdėdamas invalido vežimėlyje, įprato girtauti, o apgirtęs tapdavo labai piktas ir net agresyvus.

Pernai lapkričio 24 dieną A.Linkus girtavo nuo pat ryto. Apie vidurdienį jis pradėjo siautėti: plūdosi, trankė indus, reikalavo, kad tėvas užrašytų jam butą.

„Išėjau į koridorių, pamaniau, kad sūnus apsiramins, bet jis ratukais atvažiavo iš paskos ir puolė mane su peiliu rankoje. Parverčiau jį. Jis pakilo nuo grindų ir nuvažiavo į virtuvę”, – pasakojo R.Linkus.

Tėvas labai supyko ant sūnaus, čiupo metalinį kastuvėlį, kuriuo semdavo sušluotas šiukšles, ir keturiskart juo smogė sūnui į galvą. A.Linkui įlūžo kaukolė.

Teisme abu vyrai laikėsi arčiau vienas kito. Sūnus norėjo tik vieno – kad tėvas liktų laisvėje ir gautų kuo mažesnę bausmę. Mat tremtinio bei senatvės pensijos yra didžiulė paspirtis dviem vienišiems vyrams.

Dabar jie drauge nebegyvena, tėvas moka už sūnaus nuomojamą kambarį bei jį slaugančiai moteriai. Nevartojantis alkoholio ir nerūkantis tėvas tikino, kad taip geriau abiem.

Teismo sprendimu R.Linkui skirta 1250 litų bauda.

Tą pačią dieną teisme nuosprendžio sulaukė dar vienas pavojingai sūnų sužalojęs tėvas. Vladas Žiurlys jį subadė. Konfliktas kilo, kai sūnus nepakluso tėvų reikalavimui patylinti muziką.

Vyrai susigrūmė, V.Žiurliui pasirodė, kad sūnus rankoje turi metalinį įnagį, ir pats čiupo suvenyrinį peilį.

V.Žiurlys įtikino teisėjus, kad gynėsi nuo girto sūnaus siautėjimo, tad buvo nuteistas už tai, kad peržengė būtinąją gintį. Jam skirta 6 250 litų bauda.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.