Vos vos žioplas ministras

Kultūros ministras Vladimiras Prudnikovas prisidainavo.

Jis, išvadinęs ministerijos valstybės sekretorę Dianą Paknytę šiek tiek žioplu žmogumi, patvirtino rusišką posakį: kiekvienas apie kitą galvoja pagal savo sugedimo lygį (každij dumaet v mere svoei isporčenosty).

Ir arkliui aišku, kad žioplas yra pats ministras.

V.Prudnikovas pareiškė seimūnams, kad D.Paknytė nesakė, jog jo žmona ir dukra keliavio į užsienį už Kultūros ministerijos pinigus.

Ministras nesiteikė net susitarti su pavaldine, kad ji prisiims kaltę. Kaip tarybų valdžios laikais: jei aš – viršininkas, tu – kvailys, jei tu – viršininkas, aš -kvailys. V.Prudnikovui atrodė, kad D.Paknytei pabūti žiopla priklauso pagal pareigas.

Tačiau valstybės sekretorė – ne iš kelmo spirta. Ji išdrįso pasakyti tiesą apie savo šefą, nebijodama išlėkti iš darbo.

Nors valstybės tarnautojui ministerijos valstybės sekretoriaus postas yra aukščiausias karjeros laiptelis.Valstybės sekretoriai gauna didžiausias algas iš visų valdininkų.

D.Paknytė perspėjo ministrą, kad neleistų žmonos ir dukros kelionėms valdiškų pinigų. Ji sakė V.Prudnikovui, kad gali būti supainioti viešieji ir privatūs interesai. Ką po to ir nustatė etikos sargai.

Gal V.Prudnikovas, kuris pasaulį mato pro operos žvaigždės akinius, kaip tik dėl to, kad valstybės sekretorė sakė tiesą, laiko ją žiopla?

Argi gali nežiopla sekretorė ministrui ir žvaigždei sakyti į akis tiesą? Juk tam yra dvaro juokdarys, pavyzdžiui, koks nors partinis ministro patarėjas. O sekretorei – nesvarbu, kad ji turi titulą – „valstybės”, – privalu skalbti šefo marškinius. Ir telepatiškai suprasti, kada reikia viršininką užstoti kaip Aleksandras Matrosovas priešo ambrazūrą.

Beje, A.Matrosovo žygdarbis – sovietų propagandos triukas. Net vienintelė šautuvo kulka, pataikiusi į žmogų, parverčia jį ant žemės. Kulkosvaidžio serija būtų nelaimingąjį jei nenusviedusi it pūką tolyn, tai tiesiog sudraskiusi į gabalus.

Ministras, žinoma, negali išmanyti fizikos, jis atsakingas už kultūrą. Todėl A.Matrosovas jam iki šiol didvyris, o valstybės sekretorė – mašininkė, durų darinėtoja ir kavos virėja už 60 rublių per mėnesį.

V.Prudnikovas negali suprasti, kad žmonėms atrodo keistas šeimos galva, nežinantis, kur keliauja jo žmona ir duktė, ar joms reikia pinigų kelionei.

Tai gal jiedu su žmona kartu negyvena?

Vienas internautas parašė genialų komentarą apie Darbo partiją: „Va, jei tarp DP’istų atsirastų padorus žmogus – tai būtų sensacija”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Nuomonė su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.