Remontuok nekenkdamas kaimynams

Ilgos šviesios dienos, šiltas oras suteikia daugiau ryžtingumo imtis iki šiol atidėliotų darbų. Vienas tokių – kapitalinis buto remontas.

Ko reikėtų nepamiršti prieš imantis šios nelengvos užduoties?

Didelę vadovo patirtį turįs butų ūkio sistemos darbuotojas UAB „Paslaugos būstui” direktorius Mikas Kurlavičius iš karto priminė, kad kokių nors generalinių ir atitinkamose institucijose aptartų bei patvirtintų taisyklių nėra. Tačiau yra praktiškai nusistovėjusios taisyklės, kurių kultūringi žmonės paprastai ir laikosi.

Asmenims, nusprendusiems kapitaliai remontuoti butą, direktorius pataria pirmiausiai apgalvoti, ar bus griaunamos sienos, keičiami vamzdžiai, pertvarkoma elektros instaliacija.

Prieš pradedant tokius darbus, būtina apsilankyti miesto savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriuje, kreiptis į vedėją Liliją Misiulienę. Ten bus suteikta visa informacija, ko reikia šio skyriaus leidimui gauti, kad galėtute pakeisti buto planavimą.

Kad planuoti remonto darbai vyktų be triukšmo ir barnių su kaimynais, patartina surengti gyventojų susirinkimą ir iš anksto atsiprašyti žmonių už būsimus tam tikrus nepatogumus. Nurodyti, kiek laiko darbai užtruks.

Vandentiekio sklendes užsukti patartina tomis dienomis ir valandomis, kurias paprastai yra nustačiusi namų valda ar kita namą eksploatuojanti institucija. Ir prieš tai ne pro šalį papildomai informuoti gyventojus, nes ne visada kas savaitę yra reikalas sklendes sukioti, ne visi nustatytą grafiką įsidėmi.

Pertvarkyti dujų vamzdžius, perkelti virykles gali tik dujų ūkio tarnybos darbuotojai ir niekas kitas.

Jeigu su kaimynais nėra geranoriškai susitarta, susiderėta, triukšmingus darbus galima dirbti tik darbo laiku – nuo 8 iki 18 valandos. Nei iki vėlaus vakaro, nei per naktis, nei poilsio ar švenčių dienomis sudaryti nepatogumų aplinkiniams negalima. Kam skųstis? Kam paprastai ir skundžiamasi – policijai.

Dulkės remonto metu neturėtų siekti kaimynų. Statybininkai dabar turi įvairių priemonių joms sulaikyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.