Eurovizija: Įžymybės spėlioja, kokią vietą užims lietuviai

Dienraštis L.T. dainų konkurso Atėnuose išvakarėse pasiteiravo Lietuvos politikų ir įžymybių – kurią vietą šiųmetėje „Eurovizijoje” užims mūsų šalies atstovai „LT United”?

Lyg pamiršę karčią lietuviškų pasirodymų patirtį, daugelis pašnekovų šnekėjo apie laurus ir pjedestalą. Tie, kas nesiryžo prog­nozuoti konkrečių skaičių, nepagailėjo taiklių replikų.

Net ir eurokomisarė Dalia Grybauskaitė trumpam atsikvėpė nuo rimtosios euro vizijos ir pasidalijo mintimis apie linksmąją.

Suomiai – dar kietesni

Europarlamentaras Vytautas Landsbergis: „Gali jie padaryti įspūdį žiūrovams – savo energija ir sąmojinga laikysena, kurią mačiau ekrane. O gali ir nepatikti toks didelis gyrimasis. Jie nuėjo tokio šokiruojamo vaizdo keliu. Tiesa, suomių vaizdas kur kas labiau šokiruoja! Žodžiu, gali būti labai skirtingai ir aš nenoriu prog­nozuoti”.

Svarbiausia – nepristigti sėkmės!

Prezidentas Valdas Adamkus: „Prognozuoti tikrai nenoriu, bet labai norėčiau palinkėti vienintelio dalyko – kad juos lydėtų sėkmė ir būtų atitinkamai gerai įvertinti, užimtų kuo aukštesnę vietą!”

Sirgsiu prie televizoriaus

Ministrė Vilija Blinkevičiūtė: „Labai norėčiau ir tikiuosi, kad „LT United” paklius į finalą – už tai sirgsiu šį vakarą prie televizoriaus. Linkiu didelės sėkmės!”

Finale – 15 vieta?

Katedros klebonas Ričardas Doveika: „Oi, sunku pasakyti! Nežinome. Paklausti Aukščiausiojo? Dabar?!

Na, kadaise futbolo pasaulio čem­pionato nugalėtoją atspėjau. „Lietuvos ryto” priedas „Sostinė” prieš 2002-ųjų pirmenybes Gedimino prospekte teiravosi, kas laimės. Spėjau, kad Brazilija, ir pataikiau. „LT United” daina – pakankamai įdomi, netradicinė. Dėmesys tikrai bus atkreiptas, į finalą tikrai pateksime. O finale gal kokią 15 vietą užimsime, nežinau”.

Esame rimti konkurentai

Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas: „Prognozuoti man būtų labai sunku. Manau, paprastai visi drąsūs ir originalūs dalykai patrauklūs žmonėms, todėl „LT United” gali konkuruoti ir pakankamai rimtai. Į tokius akcentus labai daug kas atkreipia dėmesį. Bet ar šįvakar paklius į dešimtuką – nežinau”.

Mes – čempionai!

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Antanas Sireika: „Laimėti gali! Nes tokios dainos niekas nesukūrė, nedainavo, nebent Freddie Mercury: „Mes – čempionai!” Sakau kaip lietuvis: ką išsiuntėme, su tais ir turime stengtis laimėti. Bandau spėti, kad jie bus nugalėtojai vien todėl, jog tai yra lietuviai! Reikia būti patriotais”.

Jie verti ovacijų ir bisų

Eurokomisarė Dalia Grybauskaitė: „Kas, „Eurovizija”? Reikia galvoti apie euro zoną! Neturiu tikslių duomenų ir negaliu atlikti išsamios padėties analizės, tad atsisakau pateikti konkrečią įvykių raidos prognozę. Tačiau neabejoju dėl vieno: vyrukai verti audringų ovacijų ir bisų vien už gebėjimą susivienyti – „United”, sutelkti pastangas ir individualius gebėjimus Lietuvai pagarsinti – šiaip ar taip – LT, ir bendrai suformuluotam tikslui pasiekti – „We Are The Winners”. To iš jų galėtų pasimokyti daug kas. Tokie šaunuoliai tikrai turi savybių patekti į penketuką. Į kelintą vietą – lems daugybė veiksnių ir aplinkybių. Tačiau bet kuriuo atveju jie laimės gerą nuotaiką ir smagų laiką – sau ir savo rėmėjams”.

Geriau grįžkite į vestuves

Odontologė Renata Smailytė: „Arba pirma, arba paskutinė! Kita vieta manęs netenkina. Jei mes mokame pasijuokti, reikia tikėtis, kad ir visa Europa mokės pasijuokti iš mūsiškių pasirodymo. Bet aš kai su Rolandu Skaisgiriu pabendrauju, užsimanau, kad „LT United” grįžtų į jo vestuves šeštadienį. Ant­raip Rolandui bus liūdna per vestuves, jei Marijono nebus”.

Daina tikrai taps klasika

Televizijos žvaigždė Nomeda Marčėnaitė: „Aš nemėgstu pačios „Eurovizijos”. Nepatinka, nežiūriu! Bet šitie vaikinai man tikrai labai patinka! „Žiauriai” patinka! Ir šis „gabalas” patinka! Jeigu būtų mano valia, jiems duočiau labai gerą vietą. Manau, šįvakar jie paklius į dešimtuką. Jeigu pasiseks, jie galėtų ir pirmą vietą užimti!

Nors jie teisinasi, kad daina sukurta specialiai „Eurovizijai”, manau, Lietuvoje ji tikrai taps klasika. Kai solidūs vyrai, jau nebe mažvaikiai, kuria tokį smagų dalyką, vadinasi, jie drąsūs, nebijantys pakenkti savo reputacijai”.

Bus kaip „Skamp”?

L.T. būrėja Vaiva: „Kai dalyvavo grupė „Skamp”, sakiau, kad ji bus dvylikta. Bet „Skamp” man pakišo koją ir užėmė tryliktą vietą. Su „LT United” bus panašiai kaip su „Skamp”. „LT United” tikrai nebus pabaigoje, į dvidešimtuką tikrai pateks. Žodžiu, kaip lietuviams šių metų pasirodymas bus labai geras”.

Mūsų drovuoliai laimės!

Signatarė Nijolė Oželytė: „Aš manau, kad pirmą! Įdomiausia, kad jie visi – visai ne skandalistai.

„LT United” branduolį pažįstu ir galiu pasakyti: drovesnių pačia giliąja žodžio prasme vyrų už Mikutavičių ir Mamontovą man gyvenime nėra tekę sutikti. Tai yra visiškai drovūs žmonės, bet jie pasirinko kitokį įvaizdį. Viskas bus gerai, profesionalumas visada žavi. Juolab kad iš jų trykšta lietuviams nebūdinga subtili ironija”.

Viską lems seksualumas

Gėjų klubo savininkas Aleksejus Terentjevas: „Norėtųsi, žinoma, labai norėtųsi, kad „LT United” pakliūtų į finalą. Norėtųsi ne tik kada nors pakilti iš paskutinių vietų, bet ir kad po pergalės konkursas būtų rengiamas Lietuvoje! Bet reikia turėti omenyje, kad mūsų pasaulyje žiūrovai mažai ką sprendžia. Galiu pasakyti, kad „Eurovizijoje” svarbiausia – seksualūs, patrauklūs atlikėjai. Patikėkite, skaičiuojant rezultatus seksualumas ir patrauklumas lemia itin daug. Gali būti pats talentingiausias dainininkas, tačiau tau teks dainuoti iš užkulisių, nes scenai būsi netinkamas”.

L.T. primena, kad už „LT United” įvairiose užsienio šalyse balsuoti galima naudojantis interneto telefonijos programa.

Iki šiol ištikimiausiai Lietuvą palaikė Izraelis. Šios šalies žiūrovai Lietuvą į geriausiųjų dešimtuką įtraukė keturis kartus iš šešių, kai Lietuva dalyvavo „Eurovizijoje”.

Balsuoti už „LT United” taip pat verta Latvijoje, kuri Lietuvai balų skyrė tris kartus, bei du kartus Lietuvą į dešimtuką įtraukusiose Didžiojoje Britanijoje ar Airijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.