Gyventojai jau kviečiasi pagalbą vienu mygtuku

Prieš pusantro mėnesio Švenčionių rajono vienkiemių gyventojams išdalinti skubios pagalbos iškvietimo įrenginiai jau duoda teigiamus rezultatus. Jau keletą kartų buvo sulaukta pagalbos skambučių dėl sveikatos sutrikimų. Vieną kartą mygtuko paspaudimas išgelbėjo sodybas nuo galimo gaisro dėl netoli degančios žolės. Visi tokiais įrenginiais gauti skambučiai buvo pagrįsti, greitojo reagavimo pajėgos sureagavo nedelsiant.

Policijos departamentas, bendradarbiaudamas su Savivaldybių asociacija bei bendrovėmis „Penki kontinentai” ir „Apsaugos centru”, Švenčionių rajono vienkiemių gyventojams š. m. kovo 29 d. neatlygintinai įteikė 20 skubios pagalbos iškvietimo įrenginių.

UAB „Penki kontinentai” sukurtas skubios pagalbos įrenginys – tai įrenginys, leidžiantis paprasčiausiu būdu susisiekti su pagalbos centru: vieno mygtuko paspaudimu nelaimės ištiktas žmogus galės išsikviesti policiją, greitąją medicinos pagalbą ar priešgaisrinę tarnybą. Įrenginys sukonstruotas taip, kad kartą paspaudus pagalbos mygtuką, pokalbio iš nukentėjusiojo pusės nebegalima nutraukti, t. y., to negali padaryti ir užpuolikas. Šio įrenginio privalumas – paprastumas, nes žmogui tereikia nuspausti vieną mygtuką ir jis netrukus susisiekia su pagalbos centru. Be to, jis bevertis vagims, nes jo nepanaudosi kitam tikslui. Įrenginys turi atsarginį akumuliatorių, kuris užtikrins, jog žmogus bus saugus net sutrikus elektros tiekimui būste.

„Apsaugos centras”, į kurį ateina skambučiai, turi visą informaciją apie asmenį, kuriam reikalinga pagalba. Prieš įteikiant įrenginius, žmogus pildo anketą, kurioje suvedami visi jo duomenys: adresas, amžius, telefono numeris, ligos, kuriomis jis serga ir pan.

Policija kartu su partneriais ir toliau kviečia gyventojus naudotis šiais įrenginiais bei užtikrinti bendruomenės narių saugumą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.