Rusus įtaria pasiklausymu

Pasak Lenkijos dienraščio „Dziennik”, negalima atmesti galimybės, jog lėktuvuose, kuriais skraido šalies premjeras ir prezidentas, gali būti pasiklausymo aparatūros.

Lenkijos vadovai iki šiol skraido sovietiniais lėktuvais „Tu-154”, kurių techninė apžiūra atliekama Rusijoje arba Baltarusijoje. Kadangi lėktuvai pagaminti prieš maždaug 20 metų, jų techninė būklė tikrinama dažnai. Kaip sužinojo laikraštis, prieš kelias savaites vyriausybės lėktuvas buvo remontuojamas Maskvoje.

„Nereikia stebėtis, jei tokiose dirbtuvėse kas antras darbuotojas yra slaptųjų tarnybų agentas”, – dienraščiui sakė Lenkijos saugumo tarnybos atstovas.

Tad lėktuvuose gali būti įmontuota speciali pasiklausymo aparatūra, fiksuojanti visus Lenkijos vadovų pokalbius.

„Dziennik” išsiaiškino, kad remonto metu lėktuvus saugo lenkų kareiviai ir kad grąžintus į Varšuvą juos apžiūri vyriausybės apsaugos biuro technikai, tačiau nurodo, kad šiuolaikinę pasiklausymo aparatūrą aptikti labai sunku.

Lenkijos valstybės vadovus aptarnaujanti eskadrilė turi tik senus sovietinio tipo lėktuvus, kurie yra labai nesaugūs. Jau kelerius metus vyriausybė svarsto galimybes įsigyti naujus lėktuvus, tačiau iki šiol tam nerandama lėšų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.