Ligoniai neatleis valdžiai už delsimą

Ligoniai laukia eilėse, kad būtų ištirti kompiuterinės tomografijos aparatais ir nustatytos ar patikslintos jų diagnozės, o dėl Vyriausybės delsimo vienas toks tomografas jau keletą mėnesių dulka Vidaus reikalų ministerijos (VRM) I pulko sandėliuose. Vyriausybei, matyt, nelabai svarbu, kad jis kuo greičiau pradėtų tarnauti sunkiai sergantiems ligoniams.

Šį kompiuterinį tomografą Kauno miestui pernai padovanojo Italijos Raudonojo Kryžiaus Briešės komiteto moterų skyrius. Jį atvežė Briešės labdaros organizacijos atstovas Serdžijas Paterlinis, pasižymėjęs labdaringa veikla Lietuvai ir už tai apdovanotas Santakos garbės ženklu. Tomografas tuomet buvo perduotas Kaune įsikūrusiai VRM poliklinikai, tikintis, kad jis tarnaus diagnostikai ne tik kauniečiams pareigūnams, bet ir prie šios poliklinikos prisirašiusiems miesto gyventojams. Tačiau nusprendus VRM polikliniką panaikinti, kompiuterinį tomografą norėta išvežti į kitą miestą, nors italai jį dovanojo būtent Kaunui. S.Paterlinis tuomet, prieš daugiau nei du mėnesius, buvo atvykęs į Lietuvą ir pakartojo labdaros teikėjų valią – tomografas dovanotas Kaunui ir turi likti šiame mieste.

Kauno savivaldybė raštu kreipėsi į Vyriausybę, kad grąžintų dovanotąjį aparatą Kauno miesto sveikatos priežiūros įstaigai, nepažeidžiant dovanotojų valios. (Perdavus tomografą VRM poliklinikai, jis tapo valstybės turtu.) Tačiau iki šiol Savivaldybė negavo jokio atsakymo.

Vėl į Kauną atvykęs S.Paterlini vakar domėjosi, kodėl taip ilgai Kaunui nesugrąžinamas aparatas, ar jis saugomas jam tinkamomis sąlygomis.

„Mums brangiai kainavo ta klaida – perduoti aparatą VRM poliklinikai. Nuo kovo mėnesio nesulaukiame jokių žinių, todėl teiravausi ir mane informavo, kad rengiamas Vyriausybės nutarimo projektas. Bet tai ilga procedūra, galinti užtrukti iki pusės metų”, – teigė Savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėja Diana Kaunienė.

„Valdžia turi suprasti, kad aparatūra turi tarnauti ligoniams. Juk jau 8 mėnesiai, kaip tomografas Kaune, o vis dar nenaudojamas”, – apgailestavo S.Paterlinis.

Vicemeras K.Kuzminskas pažadėjo išsiaiškinti, ar bent tinkamomis sąlygomis tomografas laikomas, kol bus priimtas Vyriausybės nutarimas. Jis pasidžiaugė, kad ši nemaloni istorija nesumažino S.Paterlinio ir jo bendraminčių noro ir toliau padėti Kaunui. Artimiausiu metu S.Paterlinis pažadėjo atvežti šiam tomografui spausdintuvą. Raudonojo Kryžiaus Briešės komiteto skyrius ketina mūsų miestui padovanoti vieną ar du greitosios medicinos pagalbos automobilius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.